text.skipToContent text.skipToNavigation

Blästring

Blästringen görs med maskiner som slungar små stålpartiklar mot komponenten för att rengöra den från rost och smuts. Rena komponenter är avsevärt lättare att använda inom produktionen. Tibnor kan blästra upp till 2 500 millimeter breda komponenter till en renhetsgrad på SA 2,5.

Låter du Tibnor slungrensa stålet innan leverans, så vet du att alla materialytor är blästrade och klara för din fortsatta produktion. Vi garanterar renhet Sa 2,5, vilket är grundkrav i de flesta målningssystem. Vi kan också måla materialet i direkt anslutning till slungrensningen. 
Slungrensning är en process där ett roterande slunghjul slungar blästringsmedel med hög hastighet mot ytan som ska blästras. Det är ett rengöringssätt som tar bort glödskal och rost på stålet, vilket ger bättre svetsresultat och underlättar den fortsatta bearbetningen. En slungrensad yta ger t ex ett tjockare zinkskikt vid varmförzinkning då blästring påverkar materialets ytråhet.

Tibnors kapacitet
Max höjd500 mm
Max bredd3 000 mm
Max längd24 000 mm

Tibnor kan chipstrumla eller trumlingsblästra materialet.
Trumling är en avgradningsmetod som tar bort grader på mindre detaljer. Det görs med hjälp av vibrationer, keramiska stenar, vatten och compound som är en blandning av vätskor som bland annat tvättar och avfettar materialet.
Det finns två typer av trumlingsmaskiner; chipstrumlare och trumlingsbläster. Skillnaden är att vid chipstrumling, som ibland kallas vibrationstrumling, används större stenar som grovrengör materialet. I en trumlingsbläster kastar slunghjul blästermedel (trådklipp/kulor) på detaljerna. Det tar bort glödskal, men kan ge stötmärken på detaljerna.

Tibnors erbjudande
ChipstrumlingMax 5 kg/detalj
TrumlingsblästringMax 20 kg/detalj

Läs mer

Kontakta oss idag

Vi på Tibnor drivs av att göra skillnad för våra kunder. Tillsammans gör vi den nordiska industrin starkare. Vad kan vi göra för dig?

Kontakta oss!
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.