text.skipToContent text.skipToNavigation

Bockning

Låt Tibnor leverera en färdigbearbetad och bockad produkt till dig. Vi arbetar efter dina specifikationer och du får en komponent som är klar att användas i din fortsatta tillverkning.
Bockning innebär att materialet bearbetas i en kantpress till den form som specificerats. Det är ett produktionsmoment som främst görs på plåt. Vi arbetar i nära samarbete med SSAB för att på bästa sätt utnyttja SSAB-stålets egenskaper.

Låt Tibnor kantpressa materialet, innan leverans till dig. Vi kantpressar enligt dina specifikationer, och hanterar material upp till maximalt 14 meters längd med en presskraft på 4 000 ton. Vi erbjuder även stegbockade rör inklusive svetsning.

Tibnor erbjuder kallformade profiler enligt SSABs tillverkningsprogram. Profilerna tillverkas genom rullformning i flera steg tills rätt profil erhållits.
SSABs omfattande sortiment av kallformade öppna stålprofiler ger stora och varierande möjligheter vad gäller stålsorter (upp till S900) och former. Ett stål och en form som exakt matchar tillämpningen ger betydande besparingar i vikt och kostnader. Varje viktenhet du sparar ger dig lättare konstruktioner och lägre transportkostnader. Våra kallformade öppna profiler tillverkas enligt EN 10162.

Tibnor kan leverera  plåt till dig som är radievalsad och klar för din produktion. Radievalsning innebär att plåten formas i en rullformningsmaskin med hjälp av tre eller fyra valsar tills rätt radie erhållits. Radievalsad plåt används t.ex som mantelplåtar till cisterner eller barktrummor.

Tibnors kapacitet
Bredd3 250 mm
Tjocklek50 mm (från underleverantör kan upp till 120 mm erbjudas)

Läs mer

Kontakta oss idag

Vi på Tibnor drivs av att göra skillnad för våra kunder. Tillsammans gör vi den nordiska industrin starkare. Vad kan vi göra för dig?

Kontakta oss!
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.