text.skipToContent text.skipToNavigation

2019-05-03 

Ny bläster- och målningsanläggning vid vår bearbetningsenhet Norsa i Köping

Tibnor fortsätter att investera i maskinparken och denna gång på vår bearbetningsenhet Norsa i Köping. Med denna maskininvestering förbättrar vi vår produktivitet samtidigt som vi bidrar till vårt långsiktiga miljöarbete.

De nya maskinerna i bläster- och målningslinjen som togs i drift i april 2019 består av en förvärmare, en bläster, en målningsbox, en torkzon och en reningsanläggning samt att styrsystemet och el-komponenterna bytts ut.

– De gamla maskinerna var 25 år gamla, genom denna nyinvestering har vi nu en driftsäker bläster- och målningslinje, berättar Susanna Stargård, Produktionstekniker vid Tibnors bearbetningsenhet i Norsa. 

För att öka produktiviteten har den nya blästern kraftigare motorer som är frekvensstyrda, vilket innebär en bättre blästringskvalité.

– Blästern är försedd med en automatisk påfyllnad av blästersand, vilket bidrar till att operatörerna ej manuellt behöver lyfta och fylla på säckar med blästersand. Vi kan även spara så kallade recept för återkommande artiklar, vilket medför ett jämnare resultat, förklarar Susanna. 

Miljö i fokus

Målningsanläggningen bidrar till Tibnors långsiktiga arbete att bidra till en långsiktig positiv utveckling med hänsyn till miljön. Den nya torkzonen förbrukar 60% mindre energi än den gamla samt att styrningen och konstruktionen på den nya målarboxen kommer att medföra att mindre färg förbrukas.

– Styrningen och konstruktionen på den nya målarboxen kommer att medföra att mindre färg förbrukas samt att anläggningen även är förberedd för att kunna måla med vattenbaserad färg. Detta för att möta framtida krav från marknaden, avslutar Susanna Stargård.

Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.