text.skipToContent text.skipToNavigation

Tibnor emission data model 

Tibnor tillhandahåller  CO2e-avtrycket för lagerfört material. Siffran täcker alla utsläpp från produktion (A1-A3) och baseras på våra materialinköp från föregående helår.

Tibnor emission data model innehåller information om produktens livscykelstadier A1-A3. Detta kallas även en cradle-to-gate assessment, en modell som bedömer en produkts miljöavtryck från råmaterialsextraktion (cradle) till dess att den lämnar fabriken (gate). 

För den aktuella produkten beräknas den vägda genomsnittliga utsläppsintensiteten (kg CO2e per kg stål) baserat på leverantörsspecifika utsläpp och den relativa andelen volym per leverantör. 

Beräkningarna utförs på tre nivåer: 

  1. Om en EPD (Environmental Product Declaration) finns tillgänglig används det totala GWP-värdet (Global Warming Potential) från EPD:n.
  2. Om (1) inte är tillämpligt används råstålens utsläppsdata på leverantörsnivå från databasen "CRU Emissions Analysis Tool" och kompletteras med proxy-utsläpp för valsning och ytterligare bearbetning. 
  3. Om varken (1) eller (2) är tillämpligt används globala genomsnittliga utsläpp för råstål och kompletteras med proxy-utsläpp för valsning och ytterligare bearbetning. 

Nyligen publicerade värden från EPD:s granskas kontinuerligt och uppdateras i datamodellen.

Förändringar i leverantörers relativa andel av volymer justeras årligen.

Tibnor erkänner inte någon koldioxidutjämning i rapporterade utsläppsvärden.

Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.