text.skipToContent text.skipToNavigation

2019-01-25 

SSAB Laser® Plus – ett konstruktionsstål speciellt framtaget för laserskärning

SSAB Laser® Plus är ett konstruktionsstål som lämpar sig för verkstäder och komponenttillverkare som ställer höga krav på produktivitet, effektivitet och hög kvalité genom hela kedjan. SSAB Laser® Plus är speciellt framtaget och optimerat för laserskärning med toleranser som garanterar planhet efter laserskärning.

– SSAB Laser® Plus kan levereras i flera olika stålsorter och det som verkligen framhäver produkten är SSABs garanti för planhet, ≤ 3 mm/m, vilken gäller såväl före som efter laserskärning, förklarar Mikko Forsblom, produktspecialist på Tibnor.

Men det finns även andra fördelar poängterar Mikko.

– Vid exempelvis bockning kan man dra nytta av den minsta inre bockningsradien som vid 90° bockningssvinkel är 0 för bandvalsad plåt och 1,0 x tjockleken för kvartovalsad. Slagsegheten garanteras till ≥ 40 J vid -60 °C för bandvalsad plåt och ≥ 40 J vid -50 °C för kvartovalsad. Vilket tillåter användning i arktiska förhållanden eller när komponent eller produkt fordrar ökad slagseghet.

Tibnor är en SSAB Laser® Certified Partner och erbjuder SSAB Laser® Plus från lager i flera dimensioner och med kort leveranstid. För de kunder som behöver färdiga detaljer kan Tibnor komplettera med produktionstjänster som exempelvis skärning och bockning.

Läs mer om kunder som handlar plåt från Tibnor

Kontakta oss idag

Vi på Tibnor drivs av att göra skillnad för våra kunder. Tillsammans gör vi den nordiska industrin starkare. Vad kan vi göra för dig?

Kontakta oss!