text.skipToContent text.skipToNavigation

Toyota

Färre led i kedjan ger ökad kvalitet

Direktlevererad varmvalsad plåt i färdigskurna längder och monteringsfärdiga detaljer påverkar produktionen positivt för Toyotas monteringsverksamhet i Mjölby.

På Toyota Material Handling Europes anläggning i Mjölby är tillverkningsvolymen för närvarande cirka 80 000 elektriska lagertruckar och 100 000 handpalltruckar om året. Anläggningen är en svets-, målnings- och monteringsfabrik. Företaget köper in stålkomponenter som kan gå direkt till svets utan någon intern bearbetning och sedan vidare till målning och montering till färdig truck. Tibnor, som av Toyota har tilldelats utmärkelsen ”Supplier of the Year 2016”, levererar varmvalsad plåt och bearbetade detaljer. På så vis har Toyota ständig tillgång till alla de delar de behöver när de behöver dem. Fabriken i Mjölby är den största produktionsanläggningen av truckar som Toyota har i Europa.

Utmaningen

Toyota är i behov av råmaterial och delar i rätt omfattning vid rätt tidpunkt.

I Toyota’s anläggning i Mjölby håller Tibnor ett så kallat konsignationslager av varmvalsad plåt i olika kvalitéer. Lagret administreras av Toyota men plåten ägs av Tibnor fram till dess Toyota tar ut den ur lagret.

– Att äga egna stora lager är kostsamt och kräver normalt stor detaljstyrning mellan leverantör och kund men med detta arrangemang kan Tibnor agera på ett mer oberoende sätt samtidigt som tillgängligheten av plåt till Toyota är 100 procent, säger Magnus Andersson, inköpsdirektör på Toyota Material Handling Manufacturing, Sweden.

Bearbetningen

Tibnor ser hela tiden till att de detaljer som Toyota är i behov av alltid finns tillhands. Processade detaljer levereras från Tibnor i Köping utifrån Toyotas produktionsbehov. Varmvalsad plåt levereras från Borlänge till lagret på Toyotas anläggning, alltid i den utsträckning som behövs.

Nyckeln till framgång är ett starkt partnerskap. Tibnor har bidragit med sin produktionsspecialitet i nära samarbete med Toyotas egna konstruktörer.

– Vi har ett förfinat samarbete där kunden är involverad hela vägen. När det gäller grovplåt använder vi oss av underleverantörer som bearbetar de stålämnen vi skurit fram på våra egna anläggningar. Det väl fungerande samarbetet med våra underleverantörer resulterar i att vi kan erbjuda det Toyota önskar vad gäller kvalitet på utförandet och leveranssäkerhet, säger Johan Botold, Key Account Manager på Tibnor.

I korthet

Om Toyota
Toyota Material Handling Europes produktionsanläggning i Mjölby, i Sverige, är företagets största tillverkningsenhet av truckar i Europa.

Utmaning
Det är av främsta vikt att komponenterna i Toyotas truckar håller hög kvalitet i konkurrenssyfte.

Lösning
Tibnor levererar råmaterial och monteringsfärdiga detaljer i nära samarbete med Toyota, vilket i förlängningen resulterar i en positiv utveckling för truckarnas design och lastkapacitet.

Kontakta oss idag

Vi på Tibnor drivs av att göra skillnad för våra kunder. Tillsammans gör vi den nordiska industrin starkare. Vad kan vi göra för dig?

Kontakta oss!
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.