text.skipToContent text.skipToNavigation

Det ska vara enkelt att fatta hållbara beslut

För att tillhandahålla industrin med ett brett utbud av produkter och tjänster inom stål och metaller, både nu och i framtiden, samarbetar vi nära med leverantörer som har en lägre genomsnittlig utsläppsintensitet. Vi har under lång tid använt allmänna hållbarhetskrav när vi väljer våra leverantörer, men sedan strax över ett år sedan har vi också haft utsläppsintensitet som ett kriterium. Välkommen att utforska vårt sortiment med låga CO2-utsläpp.

 

I Tibnor säljer vi inte bara; vi formar en grönare framtid. Kolla in vårt 'Låg CO2-sortiment'. Ett bevis på vårt engagemang för en mer hållbar framtid.

Fredrik Haglund, President Tibnor

Tibnor Low CO2 Assortment

Hållbart samhälle för kommande generationer

Tillsammans med våra leverantörer bidrar vi till att minska CO2-utsläppen och skapa ett mer hållbart samhälle för kommande generationer.

Tibnor emission data model

Tibnor tillhandahåller CO2e-avtrycket för lagerfört material. Siffran täcker alla utsläpp från produktion (A1-A3) och baseras på våra materialinköp från föregående helår.

Läs mer

Definitioner Low CO2 Assortment

Vårt låga CO2-sortiment består av produkter som släpper ut betydligt mindre CO2 än det globala genomsnittet. Den källa vi använder för att jämföra våra produkter i Low CO2-sortimentet med det globala genomsnittet, är indikatorerna från Worldsteel Association

Läs mer

Utforska vårt sortiment med låga CO2-utsläpp

FAQ: Tibnor Low CO2 Assortment

Hur fungerar emissionsdata-modellen och vad ligger bakom siffrorna?

Tibnor emission data model innehåller information om produktens livscykelstadier A1-A3. Detta kallas även en cradle-to-gate assessment, en modell som bedömer en produkts miljöavtryck från råmaterialsextraktion (cradle) till dess att den lämnar fabriken (gate). 

För den aktuella produkten beräknas den vägda genomsnittliga utsläppsintensiteten (kg CO2e per kg stål) baserat på leverantörsspecifika utsläpp och den relativa andelen volym per leverantör. 

Beräkningarna utförs på tre nivåer: 

  1. Om en EPD (Environmental Product Declaration) finns tillgänglig används det totala GWP-värdet (Global Warming Potential) från EPD:n.
  2. Om (1) inte är tillämpligt används råstålens utsläppsdata på leverantörsnivå från databasen "CRU Emissions Analysis Tool" och kompletteras med proxy-utsläpp för valsning och ytterligare bearbetning. 
  3. Om varken (1) eller (2) är tillämpligt används globala genomsnittliga utsläpp för råstål och kompletteras med proxy-utsläpp för valsning och ytterligare bearbetning. 

Vilken typ av produkter tillhandahåller Tibnor med låg CO2?

För tillfället säljer vi plåt, balk, hålprofiler, rundstång och armeringsstål. Upptäck sortimentet genom att klicka på varje produktgrupp. 

Hur mycket mindre koldioxidavtryck har dina produkter inom ditt Low CO2-sortiment jämfört med andra produkter?

Det beror lite på typ av produkt och form. Genom att köpa till exempel en balk från Low CO2-sortimentet minskar CO2-utsläppet med 800 kg per ton.

Hållbara varumärken

Inspiration

Köp stål och metaller från oss

Välj det naturliga valet för stål och metaller.​ Välj Tibnor. Börja köp från oss redan idag.

Ansök om ett kundkonto
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.