text.skipToContent text.skipToNavigation

SSAB

SSAB revolutionerar ståltillverkningen med två unika stål som i princip ger noll fossila koldioxidutsläpp. Det banar väg för en grönare framtid. Idag och framöver kommer SSAB att erbjuda SSAB Zero™ samt SSAB Fossil-free™. 

SSAB Zero™

SSAB tar nästa steg mot en mer hållbar framtid med världens första stål utan fossila koldioxidutsläpp. SSAB Zero™ är baserat på återvunnet stålskrot och produceras med fossilfri el samt biogas. Resultatet är ett stål som praktiskt taget inte ger några fossila koldioxidutsläpp.

SSAB Fossil-free™ steel

SSAB Fossil-free™ steel tillverkas med hjälp av den revolutionerande HYBRIT®-teknologin, som ersätter kol i järnmalmsreduktionsprocessen med vätgas. Resultatet är att fossila koldioxidutsläpp elimineras. Läs mer om hur den banbrytande tekniken utvecklades, hur den fungerar, fördelarna med SSAB:s fossilfria stål och varför det är ett hållbart stål.

FAQ: SSAB Fossil-free™ steel

Vilket är SSAB:s huvudmål för att utveckla stål utan koldioxidutsläpp?

Idag är stålindustrin den sektor som släpper ut mest koldioxid. Den står för 7 procent av alla utsläpp globalt. Även om SSAB redan är en av världens mest energieffektiva ståltillverkare vet vi att branschen fortfarande har en lång väg att gå. Vårt mål är att leda stålindustrin mot en koldioxidfri framtid. 

Varför ska jag köpa stål utan koldioxidutsläpp?

Att satsa på stål utan koldioxidutsläpp tillför värde till ditt företag genom att koldioxidavtrycket elimineras i ståldelen av din värdekedja. Även bortsett från stor efterfrågan från slutkunderna gör detta att SSAB:s kunder kan bli föregångare och inta en ledande position inom sina respektive branscher och erbjuda produkter med hög kvalitet och med ett mycket lågt.

Vilken är skillnaden mellan SSAB Zero™, SSAB Fossil-free™ steel och standardstål?

Både SSAB Zero™ och SSAB Fossil-free™ steel är stål utan koldioxidutsläpp. SSAB Zero är baserat på skrot. SSAB:s fossilfria stål är baserat på järnmalm som produceras utan fossila bränslen med HYBRIT®-teknologin. Såvitt vi vet kommer SSAB att kunna erbjuda stål med marknadens lägsta koldioxidavtryck, oberoende av råmaterialet. SSAB Zero™ och SSAB Fossil-free™ steel har samma kvalitet och egenskaper.
SSAB Zero® nu tillgängligt – ett stort steg mot en helt fossilfri värdekedja

Webinar

Delta i webinar tillsammans med SSAB och Tibnor om SSAB Zero®.

Utforska sortiment

Utforska vårt sortiment med SSAB Zero™ som ingår i Low CO2 sortimentet.

Utforska sortiment
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.