text.skipToContent text.skipToNavigation

Bytet till Galfan ger många vinster för Pepab Produktionspartner 

Ökat motstånd mot korrosion, större formbarhet och bättre inköpspris. Dessutom smidigare lackering. När Pepab Produktionspartner bytte till Galfan blev vinsterna många.  

Plåtbearbetningsföretaget Pepab Produktionspartner AB bildades 1989 i Söderhamn och har sedan dess tillverkat hundratusentals produkter och komponenter i tunnplåt till sina kunder som finns inom allt från skogs- och transportindustrin till ventilation och tillverkning av badrumsprodukter. Stansning, laserskärning, bockning, svetsning och skärande bearbetning är några av de tjänster företaget erbjuder. 

– Vi fungerar både som en ren legotillverkare och som en partner med fullständigt produktionsansvar. Variationen på kunderna är stor men alla har det gemensamt att de ställer höga krav på kvalitet och precision, säger Thomas Johansson, inköps- och kundansvarig på Pepab. 

Höga krav på kvalitet

Kvalitetskravet gäller förstås även materialvalet. Pepab Produktionspartner har använt Aluzink och galvad plåt i många år, men för ett år sedan bytte de ut dessa två produkter mot Galfan. 

– Vi fick tipset av vår säljare på Tibnor att prova Galfan eftersom det kunde ersätta båda dessa produkter. Fördelarna var många: det blev mindre lagerhållning med en enda produkt och större volymer gav bättre inköpspriser. Dessutom har Galfan högre korrosionsmotstånd än galvad plåt. Så vi gav det ett försök, säger Thomas Johansson.  

Det skulle de inte ångra. Det visade sig nämligen att Galfan hade ännu fler fördelar. 

Flera fördelar med Galfan

– Nu när vi har använt Galfan ett tag märker vi även skillnad vid produktionen i verkstaden. Galfan har större formbarhet och håller vinklarna mycket bättre när man bockar plåten. Den är med andra ord mycket trevligare och enklare att bocka. 

Flera av de produkter som Pepab Produktionspartner tillverkar ytbehandlas med lackfärg av en tredje part. Även detta arbete har förenklats sedan de gick över till Galfan. 

– Aluzink funkar inte när man vill lacka sina plåtar så då har vi tidigare använt galvad plåt för de produkterna, men nu kan vi använda en och samma plåtmaterial oavsett om slutprodukten ska lackas eller inte. Det är en stor fördel, säger Thomas Johansson och avslutar:

– Vi är jättenöjda med övergången till Galfan och ser många vinster med bytet. Och våra kunder håller med! 

I korthet

Utmaning

Pepab Produktionspartner använde tidigare två olika material i sin produktion: Aluzink och galvad plåt. Dessa var delvis svåra att få tag i, delvis fanns det vissa utmaningar med formbarheten och lackeringen av materialen. 

Lösning

Pepab Produktionspartner bytte till Galfan som kan ersätta såväl Aluzink som galvad plåt. 

Resultat

Galfan har bättre korrosionsmotstånd och formbarhet än Aluzink och galvad plåt, och den ger bättre resultat vid lackering. Dessutom har Pepab Produktionspartner fått minskade kostnader eftersom inköpspriset blir bättre när de nu kan köpa större volymer. 

Kontakta oss idag

Vi på Tibnor drivs av att göra skillnad för våra kunder. Tillsammans gör vi den nordiska industrin starkare. Vad kan vi göra för dig?

Kontakta oss!

Läs mer

Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.