text.skipToContent text.skipToNavigation

Få bättre formbarhet och ökad livslängd med Galfanbeläggning 

Datum/Längd: Torsdagen den 11 februari / 13:00-13:40

Lär dig allt om hur du kan ersätta den traditionella zinkbeläggningen med galfanbeläggning och få bättre korrosionsmotstånd och formbarhet. Välkommen till ett välfyllt 30 minuters webbinar.

Så kan du använda Galfan för bättre korrosionsmotstånd och formbarhet

Galfanbeläggning har ett starkt korrosionsmotstånd jämfört med traditionell zinkbeläggning. Det bidrar därför till en ökad livslängd på stålet. Genom att ersätta den traditionella zinkbeläggningen med en tunnare Galfan-beläggning får stålet både bättre svetsbarhet och formningsegenskaper.

I det här webinaret lär du dig mer om vilka skillnader och likheter som finns mellan Galfan och Aluzink och när Galfan kan vara ett bra materialval för dig. Vi fördjupar oss också i hur det kommer sig att stål med zink-magnesium-beläggning klarar accelererande korrosionstest i laboratorium så bra,  men inte får samma resultat i de korrosionstest som pågår utomhus under många år.

Skapar bättre korrosionsskydd på format stål

Galfanbeläggningen karaktäriseras av sin ljusa metalliska yta med svagt cellmönster och ger en bättre formbarhet än en traditionell zinkbeläggning.

Webbinariet kommer beröra följande områden:

  • Fördelar med Galfan
  • RISE korrosionstypgodkännande
  • Resultat från 8 års korrosionstest utomhus där Galfan jämförs med zink- och zink-magnesium beläggningar
  • Exempel på produkter där Galfan används idag

Talare

Anu Jauhiainen
Technical Development Manager SSAB

Anu har arbetat med teknisk kundsupport för olika produktområden såsom; rör, färgbelagda, kallvalsade, varmvalsade och metallbelagda stål. Hon har en bakgrund som forskare på Metallforskningsinstitutet Swerim.
Anu har jobbat på SSAB Rautaruukki sedan 2002.

Thomas Pettersson
Sales Manager Metal Coated products Sweden SSAB

Thomas arbetar som Sales manager för Metal Coated products Sweden och som Purchasing- & Sales manager SSC inom SSAB Europe. Han har jobbat inom SSAB-koncernen i 25 år. Idag ligger hans fokus på premiumprodukter och metallbelagda produkter.

Titta på det nu

Registrera dig på detta webinar och titta på det direkt.

Registrera dig
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.