text.skipToContent text.skipToNavigation

2017-06-06 

Tibnors bearbetningsenhet i Seinäjoki, Finland är störst i Norden i bearbetning av komponenter

Investeringen på 6 miljoner euro i Tibnors steel service center i Seinäjoki, Finland, är nu färdig. Den officiella öppningsceremonin i Seinäjoki är den 6 juni 2017. Efter ombyggnaden är Seinäjoki Nordens största produktionsenhet specialiserad på bearbetning av stålkomponenter i Norden.

Tibnor levererar stål och metaller till industrin i Norden och Baltikum och erbjuder ett komplett utbud av stål, metaller och relaterade bearbetningstjänster. Bearbetning av materialet innebär att stål- och metallprodukterna och komponenterna kan användas direkt i kundernas produktion, utan ytterligare förberedelse. Tibnor har fem bearbetningsenheter i Sverige, 3 i Finland, tre i Norge samt enheter i Danmark och Litauen. 

– I Seinäjoki har vi cirka 200 anställda. Vi tillverkar komponenter till både stora och små kunder, allt från färdigskurna komponenter för bil- och byggindustrin till specialbeställda komponenter för engångsobjekt. Seinäjoki är en komplett anläggning med tio stora kantpressar för bockade detaljer och ett 30-tal skärmaskiner. Med ökad ny kapacitet kan vi erbjuda våra kunder i Norden och Baltikum ännu större flexibilitet och högre servicegrad, berättar Fredrik Haglund, ansvarig för Parts Business funktionen i Tibnor till vilken Seinäjokienheten hör.

Fördelen för kunderna är ökad flexibilitet och bättre möjligheter att reagera på kvalité och kundbehov. När alla skärningstjänstera och bockningsmaskiner är under samma tak, så sparar det tid. Och när utrymmet för innelager ökar, så kommer kvalitén av lagrade produkter bli bättre. Flexibiliteten mot kunder stiger också när vi har komponenter och plåt på samma ställe.

– Vår kapacitet i komponentproduktion ökar speciellt i bockning och gas samt plasmaskärning. Vi kan också erbjuda rullformning under samma tak, avslutar Fredrik Haglund.

Kontakta oss idag

Vi på Tibnor drivs av att göra skillnad för våra kunder. Tillsammans gör vi den nordiska industrin starkare. Vad kan vi göra för dig?

Kontakta oss!
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.