text.skipToContent text.skipToNavigation
Handla online

Galfan ZA255

Handla Galfan ZA255 direkt i vår kundportal

Se vårt sortiment

Nu lagerför vi Galfan från SSAB

Utmana zink-magnesium belagd plåt och Aluzink

Galfan (ZA) är en beläggning av zink-aluminiumlegering som ger bättre korrosionsskydd och bättre formningsegenskaper än traditionell zinkbeläggning. Nu lagerför vi Galfan från SSAB. Gör som många andra redan gjort - uppgradera från Aluzink till Galfan. 

Galfans goda korrosionsskydd gör produkten till ett bra alternativ till Aluzink och zink-magnesium beläggningar. Man kan även ersätta traditionell zinkbeläggning med en tunnare Galfan-beläggning, som erbjuder både bättre svetsbarhet och bättre formningsegenskaper.

Beläggningens goda formbarhet i kombination med stål med djuppressningsegenskaper innebär att man kan använda Galfan till detaljer som annars kräver en obelagd pressplåt som korrosionsskyddas genom elförzinkning eller målning. 

Galfanbeläggningen karaktäriseras av sin ljusa metalliska yta med svagt cellmönster. Beläggningens består av 95 % Zn och 5 % Al  vilket skapar en lamellär beläggningsstruktur och  gör den till en bockbar beläggning som passar väl för avancerad djupdragning. 

Exempel på användningsområden där man använder Galfan för de goda korrosionsegenskaperna är bärande delar till solcellsanläggningar, släpvagnar till bilar, silos för spannmål, slangklämmor, skåp för olika typer elektronik, bygg och vitvaror.

Inom bilindustrin används Galfan till exempel i applikationer som kräver avancerad formning såsom elmotorhus till vindrutetorkare, airbags och oljefilter.

Korta fakta om Galfan

Galfan är ett bra alternativ till traditionell zinkbeläggning, Aluzink, ZnMg-beläggningar, elzink och styckvis förzinkning

Beläggningen som innehåller 95 % zink och 5 % aluminium ger en korrosionsbeständighet som är överlägsen  galvaniserat stål. 

Galfans utmärkta korrosionsbeständighet kan fördubbla tiden tills rödrost uppstår jämfört med galvaniserat stål.

Aluminiuminnehållet på 5 % gör beläggningsstrukturen mycket formbar tack vare den lamellära mikrostrukturen vilket möjliggör avancerad formning

Det går utmärkt att måla på Galfan och man använder samma målningssystem som för varmförzinkad plåt

Beläggningens höga innehåll av zink ger gott korrosionsskydd av klippkanter och repor i ytan tack vara de goda självläkningsegenskaperna.

Webinar

Så utmanar Galfan från SSAB zink-magnesium belagd plåt och Aluzink

Delta på webinar om Galfan, antingen live eller on-demand. Läs mer och registrera dig via SSABs hemsida.

Registrera dig!

Gör som många andra redan gjort - uppgradera från Aluzink till Galfan

Kontakta oss idag

Vi på Tibnor drivs av att göra skillnad för våra kunder. Tillsammans gör vi den nordiska industrin starkare. Vad kan vi göra för dig?

Kontakta oss!