text.skipToContent text.skipToNavigation

Tibnor levererar 15 ton stål för att stabilisera Börsen

Bara några dagar efter den tragiska branden som skadade det mesta av Börsen i Köpenhamn, började arbetet med att rädda resterna av den historiska byggnaden. Tibnor har på rekordtid levererat 15 ton stål som ska användas för att stabilisera de återstående fasaderna på den 400 år gamla börsbyggnaden.

När ett danskt kulturarv står i lågor, är hjälpen nära. Det blev snabbt klart efter den våldsamma branden på Börsen. Sedan branden har räddningstjänsten och experter arbetat dygnet runt för att rädda så mycket som möjligt av den historiska byggnaden.

I den här kontexten har Tibnor levererat 15 ton stål till smidesföretaget CPH Steel, som arbetar fullt ut med att stabilisera ytterväggarna vid brandplatsen på Börsen.

- Vi arbetar för närvarande dygnet runt med att stabilisera och stödja de återstående ytterväggarna på Börsen. Här använder vi en stor mängd stålrör som spänns samman och fästs genom fönstren på fasaderna. Det är en effektiv och säker lösning för att stötta byggnaden tills ett eventuellt återuppbyggnadsarbete ska påbörjas, förklarar VD:n och ägaren av CPH Steel, Morten Rosenberg.

CPH Steel involverades redan dagen efter att branden bröt ut den 16 april. På söndagen började arbetet med att rädda ytterväggarna - och på måndagen levererades den stora mängden stål.

- På onsdagen blev vi ombedda att ha ett team av smeder redo att assistera. På söndagsmorgonen blev vi sedan tillkallade, där vi arbetade tillsammans med två ingenjörer för att hitta byggnadsbara lösningar. Därefter behövde vi akut stålmaterial, och glädjande nog kunde Tibnor med mycket kort varsel skicka en lastbil med 15 ton stålrör från Taulov till Köpenhamn, så att stabiliseringsarbetet kunde påbörjas redan på måndagsmorgonen, säger Morten Rosenberg.

15 ton stål levererades på rekordtid - även på en ledig dag

Normalt sett håller Tibnors stora distributionscenter i Taulov stängt på söndagar. Men när CPH Steel akut behövde leveransen på måndagsmorgonen, trädde lagerarbetare och fackrepresentanten in.

Under natten behandlades ordern så att den redan från morgonen satte kurs mot Börsen.

- Tack vare en dedikerad och effektiv insats från våra medarbetare kunde vi plocka och packa ordern under natten och skicka iväg den mot Köpenhamn tidigt på måndagsmorgonen. Alla i Danmark har följt den tragiska branden, så vi upplevde stort stöd för att hjälpa till med ordern, vilket också har inneburit att vi har kunnat agera så snabbt på uppgiften, säger fabrikschefen på Tibnors distributionscenter i Taulov, Niels Peter Bach.

Stabiliseringsarbetet pågår fortfarande för fullt och CPH Steel förväntar sig att det kommer att ta några veckor om inga ytterligare komplikationer uppstår.

Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.