text.skipToContent text.skipToNavigation

Tibnor förvärvar Askims Rostfria Stål och Imero Höglund

Tibnor förvärvar Askims Rostfria Stål i Göteborg och Imero Höglund i Västerås. Bolagen omsätter tillsammans 130 mkr. Förvärvet slutfördes den 3 oktober och bolagen kommer att ingå bland Tibnors dotterbolag inom Handelsstålsgruppen i Sverige.

Askims och Imero har tillsammans 18 anställda och är specialiserade kring rostfritt och aluminium.
De har lång erfarenhet inom branschen och erbjuder sina kunder bred kompetens, hög service och bra leveranslösningar med distribution från sina lokala lager- och produktionsverksamheter.

– Genom förvärvet förstärks vårt erbjudande kring rostfritt och aluminium och vår lokala närvaro i västra Sverige och i Mälardalen, säger Mikael Jansson, VD Handelsstålsgruppen i Sverige.

– Vi är riktigt glada och stolta över att få en ny stark ägare så att vi tillsammans kan fortsätta att utveckla företagen till nästa nivå, säger Johan Augustsson,VD Askims Rostfria Stål och Jonas Aktanius, VD Imero Höglund.

För mer information, kontakta:

Mikael Jansson
+46 70 564 16 26
mikael.jansson@tibnor.com 

Om Tibnor

Tibnor förser industrin i Norden och Baltikum med stål och metaller. Vi är samlingspunkten för smartare lösningar, där vår kompetens och potential möter våra kunders och leverantörers. Tillsammans gör vi den nordiska industrin ännu starkare. Tibnor är ett dotterbolag till SSAB. Tibnor har 1000 anställda och finns i 7 länder.

Om Imero Höglund

Imero Höglunds lager är till bredden sett ett av Sveriges absolut största, beläget i Västerås. Där finns aluminium, koppar, mässing och rostfritt samt deras maskinpark för kapning/sågning. Imero Höglund har även Nordens största sortiment av svetsade rostfria rör.

Om Askims Rostfria Stål

Askims Rostfria Stål AB grundades år 1979. Verksamheten bedrivs på Reningsverksgatan, som ligger i Västra Frölunda där dem har ett höglager på 2200m² med rostfritt material. Askims Rostfria Stål är ett företag i grossistledet som prioriterar service och personliga kundkontakter. Inom företaget finns både lång erfarenhet och ett gott produktkunnande.
 

Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.