text.skipToContent text.skipToNavigation

EPD - Ett viktigt verktyg i hållbarhetsarbetet

Vilken miljöpåverkan har en stålprodukt genom en hel livscykel? Det kan du få reda på genom Tibnors miljövarudeklarationer, EPD:er.

Tibnor är först ut på den svenska marknaden för ståldistribution, genom att nu även verifiera steg A4 i produktlivscykeln. Steg A4 avser distributörsledet och är steget som sker mellan tillverkning av stål och leverans till kund i användarfasen.

– Vi på Tibnor arbetar kontinuerligt med att minska vår koldioxidpåverkan och att skapa klimatsmarta lösningar. Med egna EPD:er kan vi över tid följa upp hur vi successivt förbättrar vårt miljöarbete. Till att börja med så har vi under 2020 certifierat armerings- och konstruktionsprodukter (armering, stång, balk och hålprofiler) men målet är att certifiera samtliga av våra produkter vi levererar till den svenska marknaden, säger Mikael Jansson, Marknadschef Tibnor.

EPD står för Environmental Product Declaration och är en tredjepartscertifierad miljövarudeklaration. Det internationella EPD®-systemet administreras av EPD International AB i Sverige och är en tredjepartscertifierad miljövarudeklaration för alla organisationer och branscher runt om i världen som vill redovisa just sina produkters livscykel från ”vagga till grav.” Med stort fokus på miljö, C02-avtryck och miljöfotavtryck är EPD®-systemet ett trovärdigt och transparent sätt att visa man som företag presterar när det kommer till hållbarhet.

Den internationella standarden för EPD (14025) är huvudsakligen utformad för att kunna tillämpas inom upphandlingsområdet. Inom upphandlingsområdet har EPD blivit allt vanligare de senaste åren och är primärt kopplat till byggindustrin och infrastruktur.

Byggentreprenörers efterfrågan har stadigt ökat de senaste åren för tredjepartsgranskad miljövarudeklaration som omfattar produktlivscykelfaserna A1-A4 enligt den europeiska standarden för miljövarudeklaration EN15804.

– Det är viktigt att få helhetsbilden och att vara transparenta. På så sätt får både vi och kunderna ett viktigt verktyg i hållbarhetsarbetet, säger Mikael Jansson.

Tibnors EPD:er

Läs mer och ladda hem Tibnors EPD:er.

Läs mer
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.