text.skipToContent text.skipToNavigation

Effektiva och ansvarsfulla inköp

Tillsammans med övriga bolag inom SSAB har Tibnor en hållbarhetspolicy för leverantörer som är baserad på FN:s Global Compact. Den innehåller riktlinjer om arbetsrätt och mänskliga rättigheter, hälsa och säkerhet, korruptionsbekämpning och miljöfrågor. Vi förbehåller oss även rätten att granska våra leverantörer eller utföra revisionsgranskningar på plats för att säkerställa att de principer som anges i vår hållbarhetspolicy efterlevs.

– Hållbarhet är en integrerad del i vårt inköpsarbete. Vi utvärderar alla våra leverantörer baserat på kvalitet, leveranssäkerhet, kostnad och hållbarhet, säger Jonathan Nejman, ansvarig för inköp och lagerstyrning på Tibnor.

Möjlighet att minska klimatpåverkan

Omkring 80-90% av klimatpåverkan från Tibnors produkter sker i producentledet, resterande del kommer främst från transporterna och liten andel från Tibnors egen verksamhet. 

– Genom att beakta resurseffektivitet och miljöbelastning i valet av leverantörer har vår inköpsfunktion stora möjligheter att påverka det totala klimatavtrycket i den nordiska försörjningskedjan, säger Jonathan Nejman. 

– Ingen annan distributör har så hög andel nordiskt material som Tibnor. Vi har ett tätt samarbete med de nordiska materialleverantörerna som ligger i framkant, och i vissa fall är världsledande, vad gäller användning av återvunnet av material och begränsade utsläpp av växthusgaser. Dessutom håller vi nere både kostnader och utsläpp genom att undvika onödigt långa transporter, fortsätter Jonathan Nejman.

Fortsatt utveckling av en hållbar försörjningskedja 

Tibnor har nyligen gått ut och frågat kunderna vilka deras största utmaningar är i hållbarhetsarbetet och hur hållbarhetsfrågor påverkar deras inköpsbeslut.

-    Vi vill fortsätta utveckla en hållbar försörjningskedja för stål och metaller i den nordiska marknaden och det tror jag vi gör både enklast och snabbast tillsammans med våra kunder, säger Jonathan Nejman.

Kontakta oss idag

Vi på Tibnor drivs av att göra skillnad för våra kunder. Tillsammans gör vi den nordiska industrin starkare. Vad kan vi göra för dig?

Kontakta oss!
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.