text.skipToContent text.skipToNavigation

2019-02-20 

Med Gnosjöandan i ryggen

Tibnor har en bearbetningsenhet i Lanna, ett litet samhälle ca 6 km från Bredaryd i Jönköpings län i den produktiva Gnosjöregionen. Lanna är specialiserad på bearbetning av rör, framförallt precisionsrör och levererade förra året över 9000 ton. 

Rörbearbetningen i Lanna betjänar ett brett kundsegment men med placering i möbel- och inredningsregionen i Sverige finner man många kunder i just detta segment. Men det finns också lång erfarenhet från fordonsbranschen, tung industri och många andra marknadssegment.

Lanna är specialiserad på bearbetning av rör och framförallt precisionsrör och utför allt vad ett modernt rörservicecenter måste erbjuda marknaden i form av snäva toleranser, ytkrav och diameter upp till 145 mm.  

– Här i Lanna har vi en maskinpark som framförallt är lämpad för klenare rör och tunnväggigt gods och där precisionsrör är främsta produkten men klen KKR och profiler går också mycket bra att bearbeta här, förklarar Leif Torén, platschef i Lanna. 

I Lanna finns även pressmaskiner för klippning, pressning och där finns den enda maskinen i Sverige som kan kapa och borstgrada upp till 5 meter långa rör.

– I maskinutrustningarna kan man lägga order som skall kapas, gradas, tvättas, gerkapas eller trumlas. Dessutom finns en avdelning för specialprojekt, exempelvis håltagningar, fräsning och svarvning, fortsätter Leif.

Förra året bearbetades och levererades över 9000 ton från Lanna och lagret rymmer 2000 ton. I Lanna arbetar 25 personer i 2 skift vid totalt 15 olika maskiner. För 16 år sedan certifierades Lanna till ISO 9001 och har inte haft en olyckshändelse på över 7 år. 

Det finns ett stort engagemang hos personalen, vilket visas av bland annat de uppfinningar som man gjort för att öka flödet och effektiviteten i produktionen. De anställda i Lanna brinner för att använda sitt kunnande för att hitta smartare lösningar och göra skillnad för kunden.

– Vi verkar i den småländska Gnosjöandan och har byggt upp en kultur där ingenting är omöjligt och det går alltid att göra saker lite bättre. Det har bidragit till att vi gjort Lanna mycket uppskattat hos kunderna. Många av våra kunder finns i en snäv radie kring orten, men spridningen är från Skåne i söder till Skellefteå i norr, avslutar Leif.

Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.