text.skipToContent text.skipToNavigation

Spara både pengar och miljö med kallformade hålprofiler 

Datum/Längd: 10 februari 2021 / 40 min

Lär dig allt om skillnaderna mellan varmformade och kallformade konstruktionsrör och hur du kan utnyttja fördelarna för just dina produkter. Välkommen till ett välfyllt 30 minuters webbinar med SSAB och Tibnor.

Optimera vikt och kostnader

Kallformade konstruktionsrör (KKR) har en tydlig fördel i priset. De är generellt 20-25 procent billigare än varmformade konstruktionsrör (VKR) i samma dimension. Dessutom kan du minska vikten betydligt på stålkonstruktioner med SSABs högpresterande hålprofiler.

Trots de ekonomiska och miljömässiga fördelarna byggs det ganska lite med kallformade konstruktionsrör i Sverige. Det finns åsikter om att det inte skulle vara lämpligt vid stålbyggnation.

I det här webbinaret lär du dig mer om skillnaderna mellan KKR och VKR, samt hur du utnyttjar fördelarna med KKR för att optimera vikt, kostnad och hållbarhet.

Få ut samma prestanda med mindre energi

Kallformningen av KKR utförs med hjälp av långa rullverk som stegvis viker ihop en stålstrip på längden och längdsvetsar ihop kanterna till en cirkulär eller rektangulär hålprofil. Kan du använda KKR istället för VKR finns det miljövinster att göra och pengar att spara.

Webbinariet kommer bland annat besvara frågorna:

  • Vad är skillnaden mellan kallformade konstruktionsrör(KKR) och varmformade konstruktionsrör (VKR)?
  • Hur kan man utnyttja fördelarna med KKR för att optimera vikt, kostnad och hållbarhet?

Talare

Håkan Råback
Försäljningschef Platta produkter, Rör & Profiler Tibnor

Håkan Råback är ansvarig för Tibnor Sales and Product Management för SSAB-sortimentet samt Sales Management för Lanna och KAM business. Håkan har arbetat inom stålindustrin sedan 2003 med försäljning och produkthantering för platta, rörformade och smidda stål.

Andreas Sjöström
Product Manager SSAB, Tubular Products SSAB

Andreas Sjöström arbetar som Produktchef för Konstruktionsrör med ansvar för den skandinaviska marknaden. Han arbetar mycket med produktutveckling samt support, både internt och ute hos kunder. Fokusprodukt: Hålprofiler.
Andreas har en magisterutbildning i energioptimering för byggnader och har även lång erfarenhet av att vara teknisk rådgivare inom process- och anläggningsindustrin.

Titta nu

Titta direkt på webinaret genom att fylla i formuläret nedan. 

Genom att skicka in det här ifyllda formuläret ger du Tibnor tillåtelse att behandla dina personuppgifter och godkänner vår integritetspolicy. Vi följer alltid lokala regler för databehandling.

Fyll i alla fält korrekt.Ett tekniskt fel uppstod.Thank you for your submission.
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.