text.skipToContent text.skipToNavigation

Hur man väljer rätt 355-stål och vad man ska tänka på

Datum/Längd: 7 februari 2024  / 50 min

355-stål har en stark efterfrågan på marknaden. Men visste du att SSAB har fler än 30 standardstål med sträckgräns 355MPa och flera hundra versioner? I det här webbinariet fördjupar vi oss i allt du behöver veta om 355-stål.

SSAB och Tibnor bjuder in dig till ett webbinarium, som riktar sig till konstruktörer, produktionstekniker, inköpare och studenter. Fredrik Lindqvist, från SSABs tekniska support, ger riktlinjer för lämpliga 355-stålsorter för olika applikationer och produktionsmetoder. Dessutom får du en översikt över olika standarder. 

Lasse Brandt, produktspecialist på Tibnor, kommer att prata om vilka 355-stålsorter som finns i lagret och de bearbetningstjänster som erbjuds av Tibnor, såsom bockning, skärning, blästring, målning med mera.

Exempel på ämnen som tas upp i webinariet:

  • Riktlinjer för lämpliga 355-stål för olika applikationer och produktionsmetoder.
  • Skillnaden mellan standardiserade 355-stål och förbättrade 355-stål som erbjuds av SSAB och säljs som SSAB Laser, SSAB Multisteel och SSAB Domex.
  • Kostnadsbesparingar och ökad verkstadsproduktivitet som uppnås vid användning av förbättrade 355-stål.
  • Översikt över alla 355-stålsorter som erbjuds av SSAB.
  • Översikt över standarder som täcker 355-kvaliteter.
  • Tibnors standardlager av 355-kvaliteter och tillverkningstjänster som erbjuds av Tibnor.

Talare

Lasse Brandt
Produktspecialist, Marknad Plåt & Parts, Tibnor

Lasse har jobbat sedan 2013 som produktspecialist på Tibnor med försäljning av plåt produkter och prefabricerade komponenter inom Sverige. Han arbetar mycket med produktutveckling samt support, både internt och ute hos kunder. Lasse har jobbat i olika befattningar inom Tibnor sedan 2007, men större delen av tiden kopplat till prefabricerade komponenter.

Fredrik Lindqvist
M.Sc. Maskinteknik, SSAB

Fredrik har jobbat med teknisk support på SSAB sedan 2013 vilket innebär hjälp till våra kunder att utveckla deras produkter, processer och materialval. Han har innan dess jobbat med konstruktion och produktion av tågvagnar och med produktionstekniska frågor hos en underleverantör till fordonsindustrin.

Titta nu

Titta direkt på webinaret genom att fylla i formuläret nedan. 

Genom att skicka in det här ifyllda formuläret ger du Tibnor tillåtelse att behandla dina personuppgifter och godkänner vår integritetspolicy. Vi följer alltid lokala regler för databehandling.

Fyll i alla fält korrekt.Ett tekniskt fel uppstod.Thank you for your submission.
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.