text.skipToContent text.skipToNavigation

Broar i väderbeständiga stål – kan det vara ett hållbart, lönsamt och säkert val?

Datum/Längd: 7 april / 10:00-11:00

Brosamverkan och SSAB bjuder in till ett webbinarium där vi svarar på frågor och presenterar framtida hållbara lösningar om broar i väderbeständiga, rosttröga stål. Det handlar om estetiskt tilltalande broar med låga underhållskostnader och minskad miljöpåverkan.

Dessutom berättar vi om SSABs initiativ att tillverka fossilfritt stål och den revolutionerande omställningen som planeras stå klar redan 2030.

Webbinariumet kommer bland annat behandla:

  • Vad är väderbeständiga stål
  • Lämpliga stålsorter och standarder att förhålla sig till
  • Erfarenheter från 90 broar i Finland – utsatta för salt under 40 år
  • Därför är väderbeständiga stål är ett bra val för miljön
  • Viktigt att tänka på när man designar en bro i väderbeständiga stål
  • Lägre livstidskostnad med väderbeständiga stål
  • Vad är fossilfritt stål och när kommer det att vara tillgängligt?

Om Brosamverkan

Brosamverkan är en ideell branschorganisation som bildades i Göteborg 1990. Brosamverkan arbetar aktivt med kompetensutveckling, kunskapsspridning, erfarenhetsåterföring och teknikutveckling inom infrastrukturbranschen. Detta görs bland annat genom att vi arrangerar Brobyggardagen årligen, delar ut stipendier till forskning och utveckling, arrangerar studiebesök, studieresor och seminarier.

Presentatörer

Martin Laninge
Ordförande för Brosamverkan

Martin har arbetat med broar, tunnlar och övrig infrastruktur i mer än 30 år. Martin har jobbat med ett flertal stålbroar och utöver detta stålkonstruktioner för flytande offshoreriggar.

Fredrik Lindqvist
M.SC. Maskinteknik, SSAB

Fredrik har jobbat med teknisk support på SSAB sedan 2013 vilket innebär hjälp till våra kunder att utveckla deras produkter, processer och materialval. Han har innan dess jobbat med konstruktion och produktion av tågvagnar och med produktionstekniska frågor hos en underleverantör till fordonsindustrin.

Marcus Augustsson
Regional Försäljningschef, Grovplåt

Marcus har jobbat på SSAB i 16 år och i totalt 20 år med stål och försäljning. Fokus idag ligger på premiumprodukter inom grovplåtssortimentet med Sverige som marknad. Han har även erfarenheter från den internationella stålbranschen.

Registrera dig nu

Registrera dig på detta webinar via SSABs hemsida.

Registrera dig nu
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.