text.skipToContent text.skipToNavigation

YIT

Byggprojekt Pasila Tripla

Tibnor har i samarbete med SSAB levererat stålmaterial till YIT:s byggprojekt Pasila Tripla. Vid leveranserna utnyttjade Tibnor sina kunskaper om direktleveranser från verk, sitt stora sortiment av lager– och förbehandlade produkter samt samarbetet med övriga bolag i SSAB-koncernen.

Pasila Tripla är ett enormt byggprojekt i utkanten av Helsingfors centrum värt en miljard euro. Tripla ligger i Mellersta Böle och är ett av de största byggprojekten de närmaste åren. 2013–2014 anordnade Helsingfors stad arkitekttävlingen PasilaOne, som YIT vann med sitt förslag Pasila Tripla. Tripla består av bl.a. ett köpcentrum, en terminal för kollektivtrafiken, bostäder, ett hotell och kontorslokaler. När det är färdigbyggt kommer Pasila Tripla att ha en totalyta på 183 000 kvm, 3 000 invånare och 15 000 arbetsplatser.

I projektets markbyggnadsskede samarbetade Tibnor med SSAB, som levererade en stor RD®-pålvägg, konstruktionsrör samt foderrör för bergförankring.

Tibnor levererade flera hundra ton HEB-balkar för att förankra RD®-pålväggen. SSAB höll Tibnor uppdaterad om det massiva projektet, vilket gjorde att Tibnor och kunden tillsammans kunde koordinera och dela upp de direkta fabriksleveranserna av stålbalkar till verkstaden, där balkarna svetsades till förankringselement för pålväggen. Vid leveransen av balkar utnyttjade Tibnor sin erfarenhet av direktleveranser från verk och kontakten med Nordsjö hamn, varifrån balkarna transporterades i hela längder till beställaren med lastbil. Tack vare sitt omfattande lagersortiment kunde Tibnor dessutom förse byggarbetsplatsen med snabba leveranser av andra produkter.

I det senare byggskedet har Tibnor levererat över 150 ton kapade stålreglar till YIT. På byggarbetsplatsen har reglarna sedan svetsats fast mellan pålväggens stålrör för att försegla väggen. Tack vare stålreglarnas goda svetsegenskaper, gick själva svetsningen snabbt. För kunden var det också viktigt att materialet levererades till byggarbetsplatsen i avtalad tid i takt med arbetets gång. 

Tibnor lyckades hålla YIT:s snäva tidtabell genom att på kort tid leverera stora, över 700 mm höga färdigutrustade, försvetsade stålbalkar i samarbete med Ruukki Constructions fabrik i Ylivieska. För att hålla den korta tidsplanen beställde Ruukki Construction kapade plåtdelar från Tibnor och svetsade och utrustade dem till installationsfärdiga balkelement enligt specifikationerna som tagits fram i samarbete med byggkonstruktören. På så sätt sparade YIT tid och kunde bygga en räls för tornkran 2 på byggplatsen inom angiven tidsplan.  

Kontakta oss idag

Vi på Tibnor drivs av att göra skillnad för våra kunder. Tillsammans gör vi den nordiska industrin starkare. Vad kan vi göra för dig?

Kontakta oss!
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.