text.skipToContent text.skipToNavigation

Vestre

Norsk design och nordiskt samarbete

Från strandpromenaden i Motala till Times Square i New York. Norska Vestres utemöbler pryder mötesplatser runtom i världen. Med design, miljö och kvalitet i fokus har de levererat sina produkter till nöjda kunder i hela 70 år.

Du har kanske suttit på någon av deras parkbänkar eller slängt ditt skräp i en av deras papperskorgar. Vestres utemöbler är inte bara väldesignade och sköna, de är dessutom spridda över ett stort antal offentliga mötesplatser.

Vestre grundades 1947 i norska Haugesund. Idag ligger huvudkontoret i Oslo men möblerna tillverkas vid fabriken i svenska Torsby. Hit kommer råvaror som stål och furuträ för att omvandlas till vackra och hållbara utemöbler.

Utmaningen

– Vestre föddes i en miljö präglad av Nordsjöns hårda klimat med starka vindar och saltvatten. Därför har vi redan från början haft extremt höga krav på våra möbler. Vi erbjuder exempelvis 15 års garanti på alla våra produkter, säger Stefan Tjust, fabrikschef på Vestre i Torsby.

Så lång garanti kräver mycket av det material som möblerna tillverkas av. För Vestres del duger bara det bästa, både vad gäller stål, ytbehandling och träråvara. Även miljön och hållbarhetsarbetet är i fokus för Vestre, som i våras lanserade en Svanenmärkt parkbänksoffa.

– Det är världens första Svanenmärkta utemöbel, gjord i stål och linoljeimpregnerad fura, säger Stefan Tjust stolt.
Men hållbarhetsarbetet omfattar mycket mer än så. Allt från ett aktuellt projekt för att producera egen el med solceller i fabriken till att arbeta med klimatkompensation för koldioxidutsläpp.

Vestre kräver samma hållbarhetsengagemang av sina leverantörer.

Ett konsignationslager med det renaste stålet

Tibnor har levererat stålmaterialet till Vestres möbler i flera år.

– Det är ett väl genomtänkt val. Stålindustrin har ju relativt höga koldioxidutsläpp, men det stål som vi köper från Tibnor är bland det renaste som går att få tag i, säger Stefan Tjust och fortsätter:

– Vi har utvärderat Tibnor. De ligger i framkant inom stålindustrin vad gäller miljö, det är viktigt för oss. Dessutom är det avgörande att de är bra på uppföljningar, leveranser och att de har ett konsignationslager här i Torsby. Det är också positivt att Tibnor tillsammans med SSAB har tagit fram specialdimensioner till oss, så att vi minimerar toleranserna. Det sparar vi både miljö och pengar på, eftersom produktionen då blir jämnare och vi kan tillverka lite fler möbler från varje batch.

Framtiden ser Stefan Tjust an med tillförsikt.

– Vi ser en fortsatt stark tillväxt där våra möbler kommer att finnas på många mötesplatser runtom i världen.

I korthet

Om Vestre
En ledande tillverkare av utemöbler för städer, parker och offentliga rum. De samarbetar med kända skandinaviska formgivare och har tilldelats en rad designutmärkelser. Produkterna tillverkas i Sverige och Norge med förstklassiga material och hög kvalitet. Vestre är ett familjeägt företag och leds nu av den tredje generationen.

Utmaning
Att designa och tillverka förstklassiga utemöbler i så hög kvalitet att de håller i många år, men samtidigt har så låg påverkan på miljön som möjligt, inte minst vad gäller råvaran – inklusive stålet - de byggs av.

Lösning
Tibnor levererar alla stålprodukter till Vestres produktion. För att tillgodose Vestres behov har Tibnor satt upp flera olika logistiklösningar: konsignationslager, ”Make To Stock” med färdigvarulager av kapat och borrat stål från produktionsanläggningen i Lanna och löpande leveranser med turbilar från centrallagret i Köping. Ett långsiktigt samarbetsavtal ger den stabilitet som krävs för att löpande utveckla och förbättra samarbetet. 

Kontakta oss idag

Vi på Tibnor drivs av att göra skillnad för våra kunder. Tillsammans gör vi den nordiska industrin starkare. Vad kan vi göra för dig?

Kontakta oss!
Stäng Snabborder
Stäng Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Stäng Leveransalternativ
Dagens datum Valt lev. datum Tillgängligt lev. datum

Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.