text.skipToContent text.skipToNavigation

Lonbakken

Trappsektioner till ett av Oslos nya landmärken

Lonbakken Mek Verksted AS i Otta har under 2017 levererat trappsektionerna till det nya Munch-muséet i Bjørvika (Lambda). Leveransen omfattade huvudsakligen utrymmningstrappor, men också publiktrappor till de tre översta våningarna. Totalt har 37 sektioner bestående av 87 ton stål levererats. 

– Processen var komplicerad i anbuds- och avtalsfasen, men när de sista sektionerna nu har levererats är vi väldigt stolta över att ha levererat trappor till en av Oslos mest speciella och iögonfallande skyskrapor, säger Rune P. Bakken, projektledare på Lonbakken Mek. Verksted.

Lonbakken har i många år levererat kompletta stålbyggnader, ståltrappor, byggkomponenter och specialkonstruktioner av stål till offentliga och privata projekt till exempelvis kraftverk, oljeindustri och byggsektor, och är dessutom Norges ledande producent av färister. Företaget omsätter cirka ca 30 miljoner och har 18 medarbetare som garanterar kvalitet och leveransprecision.

Leveranser i enlighet med avtalade krav

I en sådan här mycket speciell leverans med stora och tunga komponenter i ett stort och prestigefyllt projekt är det viktigt att leveransen sker exakt vid avtalad tidpunkt och att produktmåtten är korrekta och stämmer överens med vad som avtalats. Det är särskilt viktigt att allt är certifierat, spårbart och producerat i enlighet med aktuella bestämmelser, både vad gäller Lonbakkens egen produktion och materialet som köps in.

Lonbakken är i stor utsträckning underleverantör i större projekt och måste alltid leverera produkter av hög kvalitet. Konkurrensen i branschen är hård, med viten inskrivna i avtalen och hårda krav på certifikat och intyg. Det är bara leveranser i enlighet med avtalade krav och förväntningar som gäller. Valet av leverantör och samarbetspartner är därför viktigt för Lonbakkens konkurrens- och leveransförmåga.

Tibnor är Lonbakkens största leverantör av obehandlade och förbehandlade standardstål, aluminium och syrafasta/rostfria stålsorter. Dessutom levereras olika typer bearbetat stål, till exempel bockat, förborrat, färdigkapat för montering samt andra typer av bearbetning. Tibnor och Lonbakken Mek. Verksteds samarbete har varit nära och lyckat i flera decennier.

Tibnor levererar material av yppersta kvalitet i rätt tid, och dessutom bearbetade produkter som gör det möjligt för Lonbakken att frigöra resurser och spara tid, och därmed leverera en slutprodukt i enlighet med aktuellt avtal.

Till trapporna på Munch-muséet levererade Tibnor färdigkapade och bockade trappsteg klara för ytbehandling. Trappstegen, som hade stränga toleranskrav, levererades från Tibnors prefabanläggning i Sverige. År 2017 hade Lonbakken en rekordomsättning på 11 miljoner inom produktion och leverans av färist, till vilka Tibnor levererar de flesta komponenterna, antingen för bearbetning eller klara för montering i produktionen. 

Fundamentsplattor levereras hålskurna, bockade och galvade. Bjälkar, rörkonsoler och vinkelkonsoler levereras för bearbetning av kunden själv. Vintertäckplattor och  vintertäckkonsoler levereras blästrade och grundmålade. Färisten som produceras på Otta är helt unik vad gäller hållbarhet, slitstyrka och flexibilitet vid transport och montering, och den används också på starkt trafikerade vägar med tunga och regelbundna transporter. 

I korthet

Om Lonbakken Mek. Verksted AS
Projekterar, producerar och monterar konstruktioner i både syrafast stål, aluminium, corten och vanligt stål. Lonbakken är också marknadsledande leverantör av färist.

Utmaningen
Lonbakken är i stor utsträckning underleverantör i större projekt och måste alltid leverera produkter av hög kvalitet. Konkurrensen i branschen är hård, med viten inskrivna i avtalen och hårda krav på certifikat och intyg. Det är bara leveranser i enlighet med avtalade krav och förväntningar som gäller.

Lösningen
Tibnor levererar material av yppersta kvalitet i rätt tid, och dessutom bearbetade produkter som gör det möjligt för Lonbakken att frigöra resurser och spara tid, och därmed leverera en slutprodukt i enlighet med aktuellt avtal.

Kontakta oss idag

Vi på Tibnor drivs av att göra skillnad för våra kunder. Tillsammans gör vi den nordiska industrin starkare. Vad kan vi göra för dig?

Kontakta oss!
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.