text.skipToContent text.skipToNavigation

Laukamo

Formatskuret ger konkurrensfördelar

Laukamos kunder kräver snabb och smidig service, förändringar i kundernas slutprodukter påverkar hela leveranskedjan. Färdiga produkter av plåt och band sparar tid och spill för Laukamo och ger en direkt prissättningsfördel.

Laukamo har sina rötter i familjeföretaget O. H. Sandberg, som grundades 1952. Laukamo är fortfarande familjeägt och är näst efter staden själv den största arbetsgivaren i Somero stad. Hos Laukamo förenas fyra kompetensområden: bearbetning av tunnplåt, formpressning av plast och silikon, pressning av flytande silikon, produkter för Telecommunication samt elektronik.  Det är denna breda kompetens som ger Laukamo ett försprång bland annat på utvalda kundsegment.

Snabba leveranser samt flexibilitet

Laukamo är en legotillverkare som producerar många olika slags slutprodukter till sina kunder. Till exempel har tunnplåtsanläggningen kunder inom bl.a. ventilations-, rederi- och elindustrin.

– Våra kunder kräver snabba svar och leveranser samt flexibilitet. För ungefär ett år sedan ändrade en av våra största kunder storleken på en produkt med några millimeter. Eftersom produkten formatskärs direkt från coils påverkade det hela tillverkningskedjan.  Vi var tvungna att reagera snabbt på förändringen. Tillsammans med Tibnor tog vi fram kreativa lösningar och vi genomförde projektet med bravur, berättar Markus Olshin, Laukamos affärsverksamhetschef. 

Tibnor har samarbetat med Laukamo i många år. Laukamo köper förzinkat stål, standardstål och formatplåt i standardformat men även skräddarsytt. Till exempel formatskuren plåt i en eller två riktningar.

– Den största nyttan vid tillverkningen av kondensatorkärl är att vi får plåten färdigskuren Det behövs ju så många olika storlekar. Arbetstiden minskar när vi inte behöver skära ämnena själva. Det blir inte heller något plåtspill. För oss innebär färdiga måttskurna ämnen en direkt vinst i pengar och konkurrenskraft. Eftersom vi använder specialdimensionerade ark i våra produkter klarar vi oss bättre i priskonkurrensen, säger Olshin.

Laukamo är nöjda med samarbetet och reaktionssnabbheten.

– Jag är mycket nöjd med Tibnors sätt att arbeta. Om och när det uppstår ett problem får jag svar snabbt och vi löser problemet tillsammans, konstaterar Olshin.

I korthet

Verksamhet: Hos Laukamo förenas kompetens från fyra olika områden: bearbetning av formatplåt, formpressning av plast och silikon, produkter för Telecommunication samt elektronik

  • Grundat:  1952
  • Säte: Somero
  • Verkställande direktör: Esko Lammervo
  • Antal anställda: 140
  • Omsättning: ca 16 miljoner euro (2016), ca 17,5 miljoner (prognos för 2017)

Kontakta oss idag

Vi på Tibnor drivs av att göra skillnad för våra kunder. Tillsammans gör vi den nordiska industrin starkare. Vad kan vi göra för dig?

Kontakta oss!
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.