text.skipToContent text.skipToNavigation

Europress

Skräddarsydd leverans gör livet lättare

När stålbalkar, stålplåtar och specialkomponenter levereras till Europress är de packade och sorterade på ett särskilt sätt – allt för att underlätta montörernas och svetsarnas arbete på verkstadsgolvet.

De kommer in i ena ändan av verkstaden. Måttskurna specialkomponenter och stålplåtar som laserskurits, plasmaskurits eller brännskurits på Tibnors produktionsenhet i Seinäjoki. Där finns också stålbalkar och rör med rätt skärning och med hålen på exakt rätt plats från Hyvinkääs produktionsenhet. En del av materialet levereras på en specialplanerad lastpall för att komponenterna ska vara så lättillgängliga som möjligt. På så sätt kommer arbetet med montering och svetsning igång omedelbart och Europress kan koncentrerar sig på sin kärnverksamhet – planering och egen produktion.

Europress är ett finländskt familjeföretag grundat i slutet av 1970-talet. Företaget tillverkar avfallskomprimatorer för olika ändamål.

Framtidens miljöteknik

Europress avfallskomprimatorer ska tåla hård belastning, värme och extrem kyla och kvalitetskravet är högt.

– Europress ska kunna koncentrera sig på produktionen och det är vårt jobb att se till att de har goda förutsättningar för det. Vi vill möta deras behov och vi erbjuder dem en helhetslösning som tar i beaktande produktutveckling, material, bearbetning och leverans, säger Tibnors regionchef Marko Karppinen.

Smarta avfallskomprimatorer, som just nu blir allt vanligare på återvinningsstationer runt om i Finland, är en av Europress nysatsningar. Där kan vanliga konsumenter sortera och återvinna sitt plast- och pappavfall. Europress avfallskomprimator pressar samman avfallet och behållarens ägare kan i realtid följa med hur full behållaren är och på så sätt optimera tömningen. Det i sin tur har en positiv miljöpåverkan eftersom ägaren slipper transportera luft, något som är vanligt när avfall inte komprimeras.

Från Tibnors enheter i Seinäjoki och Hyvinkää levereras laserskurna stålrör, måttskurna och specialskurna stålkomponenter och stålplåtar till Europress. Maskindelar som Tibnor beställt av sina underleverantörer. En del av materialet från Tibnor levereras skräddarsytt packat på lastpall. Det blir cirka 160-200 ton stål per månad.

Tibnors och Europress samarbete har långa rötter och kontakten mellan bolagen är tät. Tillsammans diskuteras nya tekniska lösningar fram, särskilt om det uppstår ett specialbehov som kräver stål med nya egenskaper. I utvecklingsarbetet är samarbetet viktigt. Både när det gäller programvaran till de smarta avfallskomprimatorerna och stålet som behållarna tillverkas av. Marko Aaltio, utvecklingsdirektör på Europress, säger att varje kilogram som kan fås bort från slutprodukten sparar miljön genom lägre bränsleåtgång i transporten.

– Därför är vi särskilt intresserade av få höra om nya stålsorter eller nya tekniker som kan hjälpa oss.

I korthet

Om Europress
Planerar och tillverkar avfallshanteringsutrustning, bland annat avfallskomprimatorer för företagsbruk och för konsumenter.

Utmaning
Avfallskomprimatorerna ska tåla hård belastning, värme och extrem kyla och hålla hög kvalitet.

Lösning
Tibnor levererar laserskurna stålrör, måttskurna och specialskurna stålkomponenter och stålplåtar till Europress. Maskindelar som Tibnor beställt av sina underleverantörer. En del av materialet från Tibnor levereras skräddarsytt packat på lastpall.

Kontakta oss idag

Vi på Tibnor drivs av att göra skillnad för våra kunder. Tillsammans gör vi den nordiska industrin starkare. Vad kan vi göra för dig?

Kontakta oss!
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.