text.skipToContent text.skipToNavigation

Ladda ner Stålvalsguiden - En guide för att välja rätt specialstål

Den här guiden har vi tagit fram för att underlätta valet av lämpligt specialstål utifrån just dina behov. Guiden är baserad på vårt stora lagersortiment. Naturligtvis finns ytterligare stålsorter och utföranden som kan användas, men i just denna guide har vi valt att fokusera på material med hög tillgänglighet från våra lager.

Om du har andra behov som kräver ett specialstål utanför vårt lagerprogram är du varmt välkommen att kontakta oss, gärna redan på konstruktionsstadiet. På så vis kan vi från början hjälpas åt med materialval till just ditt projekt med hänsyn till analys, utförande och eventuell värmebehandling. Guiden är inget facit utan ska i första hand ses som en användbar vägledare. I synnerhet vid val av specialstål gäller det att söka en bra balans mellan ställda krav och tillgängliga egenskaper. Återigen, tveka inte att höra av dig till oss på Tibnor om ditt projekt kräver särskilda åtgärder som inte tas upp i den här guiden. På följande sidor använder vi oss konsekvent av de nya EN-normerna för att beteckna stålsorter, med närmast jämförbara SS-norm angiven inom parentes. 

Exempel: 

  • S355JR (SS 2172)
  • 34CrNiMo6 (SS 2541-03/05)

Ladda hem Tibnor Stålvalsguiden genom att fylla i formuläret nedan. 

Trevlig läsning!

Genom att skicka in det här ifyllda formuläret ger du Tibnor tillåtelse att behandla dina personuppgifter och godkänner vår integritetspolicy. Vi följer alltid lokala regler för databehandling.

Fyll i alla fält korrekt.Ett tekniskt fel uppstod.Thank you for your submission.
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.