text.skipToContent text.skipToNavigation

Ladda ner Tibnor Rostfri Handbok

Denna handbok är avsedd att ge bakgrund för att underlätta valet av ett lämpligt rostfritt stål för din applikation. Diskussionen kommer till stor del att utgå ifrån vårt lagersortiment. Det finns naturligtvis ytterligare rostfria stålsorter och även utföranden men vi har valt att fokusera på material med hög tillgänglighet från våra lager. 

I handboken används genomgående de nya EN-normerna för att referera till stålsorter. En tabell med jämförelse mellan EN-beteckningarna för rostfritt stål och motsvarande i andra viktiga internationella normer (inklusive de utgångna SS-beteckningarna) presenteras i slutet av denna handbok. Dessutom inom ramen för EN-normerna håller vi oss till materialnummersystemet i stället för de alfanumeriska beteckningarna där till exempel stål 1.4460 benämns X3CrNiMoN27-5-2. Första utgåvan av Tibnors Rostfri Handbok är utgiven i april 2021.

Ladda hem Tibnor Rostfri Handbok genom att fylla i formuläret nedan. 

Trevlig läsning!

Genom att skicka in det här ifyllda formuläret ger du Tibnor tillåtelse att behandla dina personuppgifter och godkänner vår integritetspolicy. Vi följer alltid lokala regler för databehandling.

Fyll i alla fält korrekt.Ett tekniskt fel uppstod.Thank you for your submission.
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.