text.skipToContent text.skipToNavigation

Nästa generation återvunnet stål

SSAB tar nästa steg mot en mer hållbar framtid med världens första stål utan fossila koldioxidutsläpp. SSAB Zero™ är baserat på återvunnet stålskrot och produceras med fossilfri el samt biogas. Resultatet är ett stål som praktiskt taget inte ger några fossila koldioxidutsläpp.  Under 2023 kommer vi på Tibnor att kunna förse den svenska marknaden med produkter inom SSAB Zero™. Häng med oss och SSAB mot en mer hållbar framtid!

Varför SSAB Zero™?

SSAB Zero video

SSAB utvecklar inte bara världens första fossilfria stål, utan erbjuder nu också ett stål baserat på återvunnet råmaterial, utan fossila koldioxidutsläpp. Med SSAB Zero™ tar SSAB nästa steg mot en grönare framtid.

Vägen till hållbart stål

Från byggnader och broar till bilar och hushållsapparater – det moderna samhället är byggt på stål. Nu revolutionerar SSAB branschen med sina utsläppsfria stål, och visar vägen till en fossilfri framtid.

Läs mer

Framtiden är fossilfri

SSAB Fossil-free™ steel framställs med hjälp av HYBRIT®-teknologin, med direkt reduktion av järnmalm med hjälp av fossilfritt framställd vätgas. Processen avger vatten istället för CO2 som restprodukt.

Läs mer

Vanliga frågor: SSAB Zero™

Vad är SSAB Zero™?

SSAB Zero™ är stål tillverkat av återvunnet stål. Det innebär i princip nollutsläpp under stålproduktion, utan massbalansallokering eller utnyttjande av utsläppsrätter..

När kommer SSAB Zero™ att kunna köpas från Tibnor?

Zero™-stålprodukter lanseras under 2023. Tibnor kommer till att börja med erbjuda plåt i form av produkterna: SSAB 355 MCD Zero och SSAB 650 MCD Zero samt kallformade konstruktionsrör (KKR) i form av: SSAB DOMEX S355J2H/S420MH Zero. 

Som kund, vilka är fördelarna och nackdelarna med SSAB Zero™?

Den främsta fördelen med SSAB Zero™ är att det är ett stål som nästan inte har några koldioxidutsläpp från fossila bränslen inom SSAB:s egen verksamhet. Stålen låter fossila bränslen stanna kvar i marken, vilket innebär att du och dina slutanvändare blir en del av en utsläppsfri värdekedja. Den enda nackdelen med SSAB Zero-stål är att uppstartskostnaderna är högre. Stålet är dyrare att producera och har därför ett högre kostnadspris.  

Hur kan jag ta reda på mer om SSAB Zero™?

Om du inte hittar den information du söker här, kan du besöka SSAB hemsida. Eller tala med din Tibnor-säljkontakt direkt.
SSAB Zero® nu tillgängligt – ett stort steg mot en helt fossilfri värdekedja

Webinar

Delta i webinar tillsammans med SSAB och Tibnor om SSAB Zero®.

Utforska vårt online-sortiment

Anmäl ditt intresse att köpa SSAB Zero™ från Tibnor

Genom att skicka in det här ifyllda fomuläret ger du Tibnor tillåtelse att behandla dina personuppgifter och godkänner vår integritetspolicy. Vi följer alltid lokala regler för databehandling.

Fyll i alla fält korrekt.Ett tekniskt fel uppstod.Tack för ditt meddelande. Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt.
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.