text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Ovako 803F och 825B är låglegerade kullagerstål med ca 1% kol. 803F är legerat med krom medan 825B är något högre legerat och innehåller förutom krom även molybden. Stålen lagerhålls i ett mjukglödgat utförande så att maskinbearbetning underlättas. Genom härdning och anlöpning uppnår stålen mycket hög hållfasthet och hårdhet i nivå med vad som kan erhållas via sätthärdning. Detta gör att stålen passar bra även för andra applikationer än kullager där en hård yta fordras.

I vårt lagerprogram består dimensioner t o m 55 mm av stålsorten 803F medan grövre dimensioner erbjuds i den något högre legerade sorten 825B. Stängerna är skalsvarvade t o m dimension 100 mm. Större dimensioner är varmvalsade.

I fråga om kemisk analys överensstämmer 803F helt med stål 100Cr6 i SS-EN ISO 683 - 17 medan 825B motsvaras av 100CrMo7-3 i samma standard. Den utgången SS-normen för 803F är 2258. I SS-EN ISO 683 - 17 karaktäriseras det mjukglödgade leveranstillståndet av tillägget ”+A” efter stålets beteckning.

Anlöpning vid 150 - 250°C efter oljehärdning ger en hårdhet av 60 - 62 HRC som är passande för kullager och andra applikationer där hög hårdhet fordras. Önskas bättre slagseghet kan anlöpningstemperaturen höjas till >350°C. Ett annat värmebehandlingsalternativ för att uppnå hög hårdhet är austemperering i saltbad vid 200 - 250°C. Kombinationen av en hård, slitstark yta med seg kärna kan åstadkommes genom induktionshärdning.

Varken 803F eller 825B är svetsbart.

Produktdetaljer
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.