text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Som standard lagerhåller vi hårdförkromad stång i stålsort 280X som är ett lågkolhaltigt, mikrolegerat stål vars analys motsvarar stål 19MnVS6 i SS-EN 10267 och stål S450J0 i SS-EN 10025 - 2 (SS 2142). Stålet är dock optimerat på så sätt att sträck- och brottgräns är 20 - 25 % högre än normalt för de nämnda standardstålen. Denna förbättring uppnås utan avkall på varken svetsbarhet eller maskinbearbetbarhet. Den högre hållfastheten gör det möjligt att utan prestandaförlust använda en kolvstång med mindre diameter vilket i sin tur medför besparingar i vikt och därmed även kostnad.

Metallen krom har utmärkta korrosionsegenskaper, trots detta är korrosionsbeständigheten hos hårdförkromad stång begränsad. Kromskiktet är hårt och har stora inre spänningar vilket resulterar i att ett nätverk av korta, hårfina sprickor bildas. Genom att styra hårdförkromningsprocessen samt efterbehandla på ett lämpligt sätt går det ändå att upprätthålla en god korrosionsbeständighet vid exponering mot fuktig luft och/eller syresatt vatten.

Cromax 280X har diametertolerans f7 som definieras i ISO 286 - 2. Ytfinheten mät som Ra är 0,2 μm eller bättre. Stångens rakhet är ≤0,1 mm/0,5 m för diametrar mindre än 30 mm och ≤0,1 mm/m för större diametrar. Kromskiktets tjocklek är minst 20 μm min med en hårdhet som överstiger 850 HV0,1.

Vi kan även tillhandahålla induktionshärdad hårdförkromad stång samt hårdförkromade rör.

Produktdetaljer
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.