text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

E355 är analysmässigt identisk med S355 men beteckningen ”E” visar att det är fråga om en rörprodukt. Skalade-rullpolerade cylinderrör kan användas direkt i avancerade hydrauliska system som arbetar under högt tryck. Den invändiga rullpoleringen skapar en yta som är väl anpassad för kontakt med hydrauliska tätningar. Första steg i tillverkning av rören är varmvalsning i ett verk för sömlösa rör. Efterföljande kalldragning av rören höjer hållfastheten och förbättrar toleranser. De skalade-rullpolerade cylinderrören har väggtjocklekar upp till 25 mm. 

Sömlösa kalldragna rör i stål E355 standardiseras i SS-EN 10305 - 1. Tillägget ”+SR” är indikativt att rören har avspänningsglödgats efter kalldragning. I jämförelse med varmvalsat tillstånd höjer kalldragning stålets sträckgräns som sedan sjunker något till följd av glödgningen till en nivå  520 MPa eller högre i de färdiga rören. Brottgränsen höjs också men inte lika mycket som sträckgränsen och förlängningen blir något mindre till följd av kalldragningen/glödgningen. 

Den utvändiga toleransen av skalade-rullpolerade cylinderrören stipuleras i SS-EN 10305 - 1. Invändigt är toleransen H8 som definieras i ISO 286 - 2. Den invändiga ytfinheten uttryckt som Ra är 0,4 µm eller bättre. Rakheten mät som högsta pilhöjd är högst 0,0005 gånger rörets längd. 

E355 rören har utmärkt svetsbarhet och stålets kolekvivalent är som högst 0,52 % vilket betyder att förvärmning krävs normalt inte. Dessutom innebär det kalldragna utförandet att maskinbearbetbarheten är allmänt ganska god. 

Produktdetaljer
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.