text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

E355 är analysmässigt identisk med S355 men beteckningen ”E” visar att det är fråga om en rörprodukt. RTU är en förkortning för engelska ”Ready To Use” vilket ska framföra att rören kan användas direkt som mantlar i cylindrar av enklare typ där hydrauliktrycket inte är så högt. RTU rören tillverkas utgående från plåt som formas till ett rör genom bockning för att sedan svetsas ihop. Efterföljande kalldragning av rören höjer hållfastheten och förbättrar toleranser. RTU rören är ganska tunnväggiga, max 5 mm väggtjocklek. 

Svetsade kalldragna rör i stål E355 standardiseras i SS-EN 10305 - 2. Kalldragning höjer stålets sträckgräns högst väsentligt från lite mer än 355 MPa i utgångsplåten till mer än 590 MPa i de färdiga rören. Brottgränsen höjs också men inte lika mycket som sträckgränsen och förlängningen blir mindre till följd av kalldragningen. 

Den utvändiga toleransen av RTU-rören stipuleras i SS-EN 10305 - 2. Invändigt är toleransen H9 som definieras i ISO 286 - 2. Den invändiga ytfinheten uttryckt som Ra är 0,8 µm eller bättre. Rakheten mät som högsta pilhöjd är högst 0,001 gånger rörets längd. 

RUT-rören har utmärkt svetsbarhet och stålets kolekvivalent är som högst 0,52 % vilket betyder att förvärmning krävs normalt inte. Dessutom innebär det kalldragna utförandet att maskinbearbetbarheten är allmänt ganska god. 

Produktdetaljer
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.