text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Det austenitiskt rostfria stålet med beteckning 1.4404 (SS 2348) innehåller förutom krom och nickel även ca 2% molybden.  Skillnaden mot 1.4301/1.4307 är förutom molybdenets närvaro högre nickelhalt. Denna typ av rostfritt med högre nickel plus molybden kallas ofta (lite olyckligt) för syrafast men i verklighet motstår stålen angrepp endast i svaga syror. 1.4404 har låg kolhalt vilket betyder att det kan svetsas utan risk för nedsatt korrosionsbeständighet i området intill svetsen. Hållfasthetsmässigt är 1.4404 ungefär likvärdig med de lägre legerade stålsorterna 1.4301 och 1.4307.

Rostfri fyrkantstång framställs genom varmvalsning. I formatet fyrkantstång är stålsort 1.4404 standardiserat i SS-EN 10088-3. Tibnors program av rostfri varmvalsad stång omfattar fyrkantstång med kantlängder 10-50 mm (dimension 10 mm har ett slututförande som är kalldraget).

Tack vare molybdenet ihop med krom uppvisar 1.4404 god motstånd mot korrosion i svaga syror samt vatten innehållande klorider om nu inte kloridhalten är för hög; ett exempel på en miljö där stålet fungerar bra är den salthaltiga atmosfären nära kusten.

I så gott som alla kallformningsmetoder uppvisar varmvalsad fyrkantstång av 1.4404 mycket bra formbarhet som ofta är bättre än för ordinära varmvalsade stål.  Dessutom är svetsbarheten utmärkt och svetsning av denna stålsort utgör sällan något problem. Austenitiska stål såsom 1.4404 är allmänt besvärliga att maskinbearbeta men bearbetningen underlättas av för ändamålet anpassade verktyg.

Varmvalsad fyrkantstång i 1.4404 har ytbeskaffenhet 1D såsom definieras i EN 10088-3 (släckglödgat och betat för att avlägsna glödskal). Kantlängden har en plus/minus tolerans enligt specifikationen i  SS-EN 10059. Rakheten uttryckt som pilhöjd är som mest 0,004 gånger stångens längd.

Dokument (ladda ner)
Teknisk data: Rostfritt stål
Produktdetaljer
Snabborder
Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.