5
25 januari 2019 08:42 CET Plåt, Bearbetning, Produkter

SSAB Laser® Plus – ett konstruktionsstål speciellt framtaget för laserskärning

 

SSAB Laser® Plus är ett konstruktionsstål som lämpar sig för verkstäder och komponenttillverkare som ställer höga krav på produktivitet, effektivitet och hög kvalité genom hela kedjan. SSAB Laser® Laserskärning, TibnorPlus är speciellt framtaget och optimerat för laserskärning med toleranser som garanterar planhet efter laserskärning.

– SSAB Laser® Plus kan levereras i flera olika stålsorter och det som verkligen framhäver produkten är SSABs garanti för planhet, ≤ 3 mm/m, vilken gäller såväl före som efter laserskärning, förklarar Mikko Forsblom, produktspecialist på Tibnor.

Men det finns även andra fördelar poängterar Mikko.

– Vid exempelvis bockning kan man dra nytta av den minsta inre bockningsradien som vid 90° bockningssvinkel är 0 för bandvalsad plåt och 1,0 x tjockleken för kvartovalsad. Slagsegheten garanteras till ≥ 40 J vid -60 °C för bandvalsad plåt och ≥ 40 J vid -50 °C för kvartovalsad. Vilket tillåter användning i arktiska förhållanden eller när komponent eller produkt fordrar ökad slagseghet.

Tibnor är en SSAB Laser® Certified Partner och erbjuder SSAB Laser® Plus från lager i flera dimensioner och med kort leveranstid. För de kunder som behöver färdiga detaljer kan Tibnor komplettera med produktionstjänster som exempelvis skärning och bockning.