5

Hardanger Bestikk

Stiliga bestick av bästa kvalitet

 

Moderna och tidsriktiga bestick av bästa kvalitet, tillverkade av rostfritt stål. I de flesta hem och på de flesta bord i Skandinavien kan vi hitta Hardanger Bestikk som en del av bordsdukningen.

Hardanger Bestikk är i dag Skandinaviens största producent av bestick i rostfritt stål. Företaget ligger i Kinsarvik längst in i Hardangerfjorden, omgivet av naturlig inspiration och historisk påverkan. Norge är den absolut största marknaden, och på exportmarknaden är Sverige störst. Huvudfokus ligger på produktion av bestick och en målsättning för framtiden är att öka på exportmarknaden. Marknaden finns både inom grossisthandel för privatkonsumenter och hotell och restauranger. 

Hardanger Bestikk har rötter i det urnorska Hardanger och bygger på gamla hantverkstraditioner. Men dagens bestick skiljer sig på olika sätt från sin ursprungliga form, antingen i fråga om utseende och design eller som nyskapande och originella produkter. Produktionen börjar med grovkapning av ämnen som sedan skärs till den rätt form, innan de finskurna produkterna bearbetas vidare till rätt design.

Företaget har i dag 45 medarbetare, inklusive dotterbolaget Profil Emballasje i Vaksdal. Koncernens omsättning 2016 var totalt 107 miljoner NOK.

 

Hög standard på material

Hardanger Bestikk fokuserar på att producera stålbestick av allra bästa kvalitet och att erbjuda den bästa servicen till kunderna, vilket bland annat innebär snabba leveranser och leveransduglighet. Butikerna har inte längre hela sortimentet i lager själva, och vid beställning från slutanvändare är leveranstiden en avgörande konkurrensfördel. 

Hardanger Bestikk

Hardanger Bestikk och utvecklingen av deras märkesvaror är beroende av att råmaterialet är av bästa kvalitet. Tibnor har under många års samarbet

För att Hardanger Bestikk ska kunna ge kundservice av toppklass är det nödvändigt att de alltid har tillgång till material till sina olika produktdesigner. För att uppe med Hardanger Bestikk levererat stål av bästa kvalitet, och det har varit avgörande för att Hardanger Bestikk har valt Tibnor till sin förstahandsleverantör av stål. Tibnor levererar spaltat bandstål till den beställda produktionen. Stålet kommer från Aisa och distribueras via vårt lager i Berger där vi håller ett speciellt lager för kunden.

Kostnaden är också en viktig faktor för att Hardanger Bestikk ska kunna sälja kvalitetsprodukter till ett konkurrenskraftigt pris.nå detta är det viktigt att ha ett gott och etablerat samarbete med en leverantör som levererar på avtalad tid – som Tibnor. Dessutom är kvaliteten på stålet avgörande, eftersom Hardanger Bestikk är ett etablerat kvalitetsmärke. 

Tibnor har sedan många år ett gott och nära samarbete med Hardanger Bestikk och har visat att vi är leveransdugliga. Fokus för framtiden är att fortsätta ha samma goda samarbete med Hardanger Bestikk som i dag. 

 

I korthet

 

Hardanger Bestikk

Levererar bestick av bästa kvalitet, producerade av rostfritt stål till den skandinaviska marknaden. Fabriken ligger i det vackra Kinsarvik längst in i Hardangerfjorden.  Företaget är familjeägt och leds i dag av andra generationen. 

Utmaningen

Hardanger Bestikk fokuserar på att producera stålbestick av bästa kvalitet, de ska vara leveransdugliga och ge den bästa servicen till sina kunder. Deras materialleverantör måste garantera hög standard på leveranser och material och korta leveranstider. 

Lösningen

Tibnor levererar alla stålprodukter till Hardanger Bestikk och har fokus på att leverera stål av hög kvalitet, med snabba leveranser på avtalad tid och till ett konkurrenskraftigt pris.  

 

Vill du veta mer? Kontakta våra experter