5
2 juli 2018 15:33 CET

Utökat lagersortiment av stränggjutgods

 Vi har sagt det förut men det tål att upprepas: TIbnor breddar lagersortimentet av stränggjutgods. Genom vårt samarbete med en av Europas största producenter kan du nu beställa tre olika sorters stränggjutgods direkt från centrallagret i Eskilstuna. 


Precis som med våra övriga material erbjuder vi snabba leveranser även av stränggjutgods, både i hela längder och kapat utförande, direkt från vårt centrallager i Eskilstuna.

Fördelarna med stränggjutjärn jämfört med stål är flera. I verkstaden ger det till exempel bättre skärbarhet än svavellegerade automatstål och likvärdig skärbarhet som blylegerade automatstål. Det ger högre skärhastighet och verktygslivslängd, förbättrad ytfinhet och lägre skärkrafter, samt kompakta och blyfria spånor, vilket är viktigt vid obemannad bearbetning. Dessutom minskar behovet av avgradning och nya, effektivare verktygsmaterial kan utnyttjas.

Fördelarna med stränggjutjärn i applikationer är bland annat tio procent lägre vikt, att de mekaniska egenskaperna blir lika i alla riktningar och att man får en bättre nötningsbeständighet. Dessutom är förmågan att dämpa vibrationer högre än för segjärn och mycket högre än för gråjärn.

Nu kan du läsa/ladda ner teknisk info i våra datablad som du hittar här.