5
29 juni 2018 13:44 CET

Utökat lagersortiment av stränggjutgods

Vi har sagt det förut men det tål att upprepas: Tibnor har breddat sitt lagersortiment av stränggjutgods. Nu kan du  beställa tre olika sorters stränggjutgods direkt från centrallagret i Eskilstuna.Vi lovar snabba leveranser av både hela och kapade längder.

Som ett svar på den ökade efterfrågan av stränggjutgods har vi skapat ett samarbete med en av Europas största producenter vilket gör att vi kan erbjuda tre olika sorters stränggjutgods direkt från lagerhyllan.

Det utökade sortimentet består av en sort av gråjärn och två sorters segjärn i runda, kvadratiska och rektangulära dimensioner.

Precis som med våra övriga material erbjuder vi snabba leveranser även av stränggjutgods, både i hela längder och kapat utförande, direkt från vårt centrallager i Eskilstuna.

Fördelarna med stränggjutjärn jämfört med stål är flera. I verkstaden ger det till exempel bättre skärbarhet än svavellegerade automatstål och likvärdig skärbarhet som blylegerade automatstål. Det ger högre skärhastighet och verktygslivslängd, förbättrad ytfinhet och lägre skärkrafter, samt kompakta och blyfria spånor, vilket är viktigt vid obemannad bearbetning. Dessutom minskar behovet av avgradning och nya, effektivare verktygsmaterial kan utnyttjas.

Fördelarna med stränggjutjärn i applikationer är bland annat tio procent lägre vikt, att de mekaniska egenskaperna blir lika i alla riktningar och att man får en bättre nötningsbeständighet. Dessutom är förmåga att dämpa vibrationer högre för segjärn och mycket högre för gråjärn.

Nu har vi samlat teknisk information som datablad som du  kan läsa/ eller ladda ner här.

Mer utförligt sortiment och priser finns i Tibnors webbshop eller kontakta Tibnor för mer information.