5

Chef för Kvalitetsstöd

Plats: Oxelösund

Land: Sverige

Sista ansökningsdatum: 11 mars 2020

Chef för Kvalitetsstöd
Placering: Oxelösund
Land: Sverige
Sista ansökningsdag: 2020-03-11

Vill du vara med och driva kvalitets- och hållbarhetsfrågorna framåt i resan mot fossilfri ståltillverkning? Följ med oss på vår resa till en starkare, lättare och mer hållbar värld. Placeringsort Oxelösund.

Vad erbjuder vi dig?
 
SSAB är på den globala marknaden en ledande producent av avancerade höghållfasta stål och seghärdade stål. De utvecklar höghållfasta stål med kvalité i världsklass och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda utifrån ett hållbarhetsperspektiv. SSAB:s produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA har en årlig produktionskapacitet av stål på cirka 8,8 miljoner ton. Företaget har också kapacitet att bearbeta och färdigställa olika stålprodukter i Kina och en rad andra länder. SSAB erbjuder dig en möjlighet att få vara med på deras spännande resa att som världens första stålföretag ta klivet mot en fossilfri ståltillverkning och vara med och driva kvalitetsfrågorna framåt. 

SSAB har på många sätt gått före i arbetet för ett hållbart näringsliv. Redan 2025 kommer det vara möjligt för SSAB att minska utsläppen genom ständiga förbättringar och förändringar inom processteknologi. 

Följ med oss på vår hållbarhetsresa till en starkare, lättare och mer hållbar värld.

Vad innebär rollen?
Enheten miljö och kvalité verkar inom områdena; kvalitetsstöd, SSAB ONE, yttre miljö, arbetsmiljö, räddningstjänst och provning. Som chef för kvalitetsstöd ansvarar du för att upprätthålla och utveckla en effektiv kvalitetsprocess. Du fungerar som kontaktperson vad gäller kvalitetsfrågor även utanför din grupp gentemot andra interna funktioner, kunder och externa aktörer. För att bibehålla den genomgående höga kvalitén på produkterna läggs stor vikt vid granskning, bedömning och utveckling.

Du är personalansvarig för en grupp bestående av 13 medarbetare som arbetar med att bedöma, granska och hantera reklamationerna av plåt i processen att leverera en högkvalitativ produkt till slutkund. Du är även ansvarig för en tvärfunktionell grupp som ska sätta standarder och krav, följa upp och agera på avvikelser samt driva orsaksutredningar. Du är även ytterst ansvarig för arbetsutskottet gentemot CKK – Centrala Kvalitets Kommittén vad gäller att analysera och generera underlag i syfte att ta strategiska beslut kring kvalitetsnyckeltal. 

Du deltar aktivt i förbättringsarbetet med fokus på att engagera och entusiasmera dina medarbetare och din omgivning vad gäller kvalitetsarbetet för SSAB i stort.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förmågan att planera och organisera resurser på ett effektivt sätt, men också hantera när det inte går som planerat och i det läget upprätthålla engagemang och målfokus. Du är rak och tydlig i din kommunikation och kan både kommunicera förväntningar och ställa krav på din omgivning. Du kan snabbt lyfta potentiella problem och agera konsekvent samt bibehålla ett lugn i oväntade situationer. Du kan tydligt ta ställning i olika frågor och du har förmågan att tydliggöra olika vägar och lösningar framåt för dina medarbetare och chefer men även engagera och entusiasmera din omgivning för att få med dig andra på vägen framåt. Du lär gärna av andra människor och erfarenheter och du är medveten om vilka dina styrkor är och när du behöver ta hjälp av andra. Att nå önskat resultat är viktigt för dig då du gärna sätter mål framåt och när hinder uppstår hanterar du detta med en ökad arbetsinsats.

Vi lägger stor vikt vid personlig potential i urvalet men för att lyckas i rollen behöver du ha:

  • Erfarenhet av ledarskap

  • Flera års erfarenhet där du har haft ansvar för kvalitetsfrågor i tillverkande industri eller processindustri

  • God svenska och engelska i tal och skrift

  • Systemvana och behärskar Office-paketet, främst Excel

  • Goda kunskaper inom kvalitetsfrågor 

Det är starkt meriterande om du har en akademisk utbildning med teknisk inriktning samt om du har haft personalansvar.

I denna rekrytering samarbetar vi med Unik Resurs.

Sista ansökningsdag
11 mars 2020

Ansök redan idag!
Passar du in på ovanstående profil och lockas av ovanstående uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag!

Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjerna som gäller för GDPR.

För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam
Ansvarigt rekryteringsteam hos Unik Resurs är
Lovisa Holgersson, tfn 0707- 74 01 31 och
Sanna Ödenhed, tfn 0704-41 97 51