5

5 saker du kanske inte visste om jumbolaserskärning

 

1. Den skär stort och innovativt

Jumbolaser används för att skära stora och tunga stålkomponenter i innovativa former som kan tas i bruk direkt. Tibnors laser klarar bland annat av rör, balkar och olika sorters öppna och stängda profiler som väger upp till 200 kilo per meter och har en diameter på 508 millimeter. Maxlängden för en komponent är 15,5 meter. Största mått för tjockleken är 16 millimeter för kolstål och 8 millimeter för rostfritt.

2. Den passar för alla industrier

Jumbolaserskärning är ett bra alternativ i industrier som producerar grova komponenter med väldigt hög kvalitet. Jumbolaserskurna komponenter används bland annat inom bygg-, fordons- och gruvindustrin. Tibnor kan leverera färdiga komponenter för avancerade stålkonstruktioner, balkar, pyloner, maskinbäddar, lyftkranar, jordbruksmaskiner, truckar och grävskopor.

3. Den är bäst på fria former

En av styrkorna med jumbolaserskärning är att den klarar av fria former bättre än konkurrerande tekniker. Tibnors experter kan hjälpa till att designa komponenter som hittills varit omöjliga att tillverka. Dessutom kan laserns 3D-skärhuvud hantera fasningar på upp till 45 grader, vilket underlättar monteringen i verkstaden eller på byggplatsen.

4. Den minskar antalet komponenter

Innovationer sparar tid och pengar. Ju mer komplicerade komponenter, desto bättre kostnadseffektivitet i och med att laserskärning kan hantera flera olika sorters bearbetning i en och samma körning. Med hjälp av den här tekniken kan du minska antalet komponenter, förbättra passformen och förkorta lagringstiderna.

5. Den kan leverera hela konstruktioner

I och med att allt fler företag har upptäckt möjligheterna med jumbolaserskärning har tillämpningsområdena ökat kraftigt. Idag kan skärningen användas för att leverera hela konstruktioner. Till exempel kan Tibnor skära en grov komponent, som exempelvis ett stålrör, så att den därefter enkelt kan böjas till nästan vilken form som helst. En av jumbolaserskärningens stora fördelar är just möjligheten att bearbeta grova komponenter på ett nytt och innovativt sätt.