5

Lär känna operatören Pasi Häkkinens

 

Pasi Häkkinen är operatör på klippningslinjen i Järvenpää och har arbetat på Tibnor sedan år 2000. Han sköter alla arbetsuppgifter som ingår på klippningslinjen.

- Jag börjar arbetsdagen med att läsa igenom instruktionerna från produktionsplaneringen och fundera över om det skulle gå att göra klippningen av olika material ännu snabbare. Vi delar ofta upp arbetet på klippningslinjen på tre man. En är hjälpkarl på maskinen och gör inställningar när spolen monteras på maskinen. Den andra arbetar som ”kusk” och har hand om ytterligare programmering av maskinen, riktning och klippning av materialet. Den tredje tar hand om paketeringen. Förutom operatörsjobbet har jag varit huvudförtroendeman för de anställda på servicecentret i Järvenpää i nio år, berättar Pasi. 

Operatörerna i Järvenpää är de som i sista hand säkrar kvaliteten på produkterna som går till kunden.

- Vi är det sista ögonparet som kontrollerar produkternas kvalitet. Vi garanterar också att till exempel märkningen är korrekt och att produkterna är packade enligt kundens önskemål. Det tycker jag är väldigt viktigt, för produkterna är vårt företags visitkort och vi hoppas förstås att kunden fortsätter att handla hos oss, säger Pasi.

Det bästa med jobbet enligt Pasi är det goda kamratskapet och teamarbetet. Det är en öppen atmosfär som välkomnar utvecklingsidéer och ser till att de förverkligas.

- Hela teamet i Järvenpää fungerar perfekt. Även arbetsklimatet är öppet och bra. Jag känner att jag kan göra  mig hörd på arbetet och att man lyssnar på mina utvecklingsidéer. Indirekt skapar vi mervärde för kunden bland annat genom att utveckla små idéer som förbättrar effektiviteten. Hela teamet försöker ständigt förbättra arbetet på linjen. Till exempel kan vi minska spilltiden genom att ha rätt verktyg på rätt ställe i rätt tid.