5

4 saker du kanske inte visste om spaltning

 

1. Spara spill, effektivisera produktionen och beställ produkterna i exakt rätt bredd

Tibnor har två stora och en mindre spaltningslinje, där vi skär olika material i just den bredd du vill ha. Med Tibnors kapacitet klarar vi att spalta coils i tjocklekar på 0,3–4 mm och bredd på 10–1500 mm.

2. Spaltningen lämnar en högklassig yta även på ädelstål

Tibnors spaltningsutrustning är skräddarsydd för spaltning av rostfritt stål, aluminium, syrafast- och förzinkat stål. Bland annat säkerställer en trumbroms att ursprungsmaterialet inte skadas i något skede. Många kunder lämnar materialet synligt på slutprodukten, något som ställer höga krav på ytans kvalitet. Kundernas slutprodukter varierar från diskbänkar och bastuugnar till hyttpaneler och husfasader. 

3. Band och plåtar med skyddsfolie

Band och plåtar levereras vid behov med skyddsfolie eller mellanläggspapper. Detta för att hålla ytorna blanka och fina utan att repas vid transport och vidarebehandling. En del av våra kunder tar inte bort folien förrän konstruktionen eller slutprodukten är färdig.  

4. Exakt den längd och bredd eller coilsstorlek du behöver

Efter spaltningen kan materialet skäras i våra klippningslinjer till önskad bredd. För att på så sätt leverera produkten precis som du vill ha den, både vad gäller längd och bredd. Materialet klipps efter spaltningen i rätta mått i vår klippningslinje. Du kan också beställa mindre coilstorlekar vid behov (t.ex. 1000-kilos coils), som hasplas om till önskad storlek (minst 50 kg).