5

5 saker du kanske inte visste om klippning

 

1. Spara spill med skräddarsydda plåtar

Du sparar spill, eftersom du får materialet precis i de mått du behöver direkt in i din produktion. 
Tibnor har två klippningslinjer: en för tjockare och en för tunnare material. På våra klippningslinjer har vi måttkapat coils i mer än 30 år. Maximitjockleken på rostfritt stål är 6 mm, svart stål 8 mm och aluminium 10 mm. Minimitjockleken på rostfritt stål och aluminium är 0,4 mm.

2. Specialkompetens inom rostfritt stål och aluminium

Tibnor har gedigen erfarenhet av klippning av rostfritt stål och aluminium. Produktionsutrustningen är skräddarsydd för känsliga material med höga krav på ytkvalitet. Våra kunder köper klippt material för produkter som kräver mycket bra ytkvalitet. Kundernas slutprodukter varierar från exempelvis kylskåp till båtar.

3. Bandet rätas före skärning

När spolen öppnas måste bandet rätas innan det skärs. Materialet som kommer från spolen är ofta oplant och i rätningssenheten valsas plåten så den blir plan.

4. Plåtar ur plåt

Tibnor kan också skräddarsy plåt , det vill säga att du kan få en plåt efter egna mått från en standardplåt. Ur en större ursprungsplåt kan Tibnors två mekaniska saxar klippa ut plåtstycken i just den storlek du behöver.

5. Folie på båda sidor av plåten

Vill du bevara den höga ytkvaliteten på materialet? Vid behov kan du beställa foliebeläggning av produkten – även på undersidan.